Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012 08:19

Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Υψωση του Τιμίου Σταυρού

Γράφτηκε από τον

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Με μεγάλη λαμπρότητα η Κυπαρισσία γιορτάζει σήμερα την Παγκόσμια Υψωση του Τιμίου Σταυρού, με επίκεντρο των εκδηλώσεων τον ναό της Ευαγγελίστριας. Χθες το απόγευμα παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου. Ενώ σήμερα θα χοροστατήσει και στην πανηγυρική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους γύρω από τον ναό, όπου λειτουργεί και η μεγάλη εμποροπανήγυρη της περιοχής. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Τίμιος Σταυρός στολίζεται εξ ολοκλήρου από βασιλικό που καλύπτει κάθε σημείο του, ενώ μετά το πέρας της λιτάνευσης οι πιστοί παίρνουν από ένα κλωναράκι για ευλογία στα σπίτια τους.

Η μεγάλη εμποροπανήγυρη που ήδη έχει ξεκινήσει στους δρόμους γύρω από την εκκλησία κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος εμπόρων και επισκεπτών, αν και φέτος τις πρώτες μέρες η κίνηση φαίνεται να είναι λίγο υποτονική σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά όπως κάθε χρόνο την τιμητική τους έχουν οι ψησταριές, στις οποίες είδαμε οι τιμές να είναι χαμηλότερες από προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν λείπει και το λούνα παρκ, αλλά και κάθε είδους εμπόρευμα που βρίσκεται στους πάγκους των πωλητών.