Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 09:12

Γιορτάστηκε η Υψωση του Σταυρού στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Γιορτάστηκε η Υψωση του Σταυρού στην Κυπαρισσία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο εορτάστηκε χθες στην Κυπαρισσία η Υψωση του Τιμίου Σταυρού στον ναό της Ευαγγελίστριας. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από μακρινά μέρη, τόσο την παραμονή το απόγευμα όσο και χθες το πρωί, κατέφτασαν στην περιοχή για να προσευχηθούν αλλά και να ζητήσουν η χάρη του Τιμίου Σταυρού να τους συνοδεύει.

Στην αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία που τελέστηκε χθες το πρωί χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος έδωσε τις ευχές του στο ποίμνιο ώστε ο Σταυρός να είναι σε βοήθεια όλων μας. Με το πέρας της λειτουργίας έγινε λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού -ο οποίος είχε στολιστεί και καλυφθεί όλος με βασιλικό- στους δρόμους γύρω από το ναό, όπου πραγματοποιείται και η εμποροπανήγυρη, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μαθητών, του κλήρου, των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών.

Με κατάνυξη η λιτανεία κατέληξε και πάλι στον ναό της Ευαγγελίστριας όπου έγινε δέηση και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου. 

Στην συνέχεια όλοι έσπευσαν να πάρουν ένα κομμάτι βασιλικού, που η παράδοση το θέλει να φυλάγεται στο σπίτι ως ευλογία.

Αναφερόμενος σε αυτή την μεγάλη θρησκευτική γιορτή ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας τόνισε ότι τελέστηκε με λαμπρότητα, ευταξία και κοσμιότητα. Ευχήθηκε χρόνια πολλά τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να αντλήσουν δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Μιλώντας για την εμποροπανήγυρη επανέλαβε ότι πραγματοποιείται με νομιμότητα και ευταξία, δεχόμενη επισκέπτες από πολλές περιοχές.

Τις ευχές του έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, ευχόμενος παράλληλα να απαλλαγούν τα ελληνικά νοικοκυριά από τον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν, κάτι το οποίο για να γίνει είπε ότι χρειάζεται προγραμματισμός, βούληση και ενότητα.

Τις ευχές του Περιφερειακού Συμβούλιου Πελοποννήσου μετέφερε ο πρόεδρός του Γιώργος Πουλοκέφαλος, επισημαίνοντας ότι στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα μας πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή μας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Θεωρώ, είπε, ότι έχουμε χάσει χρόνο, γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε άλματα, ώστε να βρεθούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Θα πρέπει να ξεπεραστούν αδυναμίες και στρεβλώσεις των απαρχαιωμένων δομών, συμπλήρωσε, καθώς μόνο έτσι η ευημερία θα έρθει πιο γρήγορα.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι πρώην βουλευτές Αριστείδης Καλαντζάκος, Δημήτρης Κουσελάς και Νάντια Γιαννακοπούλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Βασίλης Καπέλιος και πολλοί άλλοι.


NEWSLETTER