Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 10:15

Το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση για το λάδι

Γράφτηκε από την
Το βράδυ της Δευτέρας η εκδήλωση για το λάδι

Μετατίθεται για τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ το προγραμματισμένο για σήμερα Σάββατο δρώμενο για το λάδι, στο πλαίσιο της έκθεσης «Αρτος, Οίνος, Ελαιον» που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Αυτό γνωστοποίησε ο δήμος με ανακοίνωσή του, εξηγώντας ότι η μετάθεση του δρώμενου για τη Δευτέρα κρίθηκε αναγκαία λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο. «Η  έκθεση ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου αλλά λόγω των εκτάκτων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο θα παραταθεί μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η γιορτή έχει παμμεσσηνιακό χαρακτήρα και μετέχουν όλοι σχεδόν οι σύλλογοι και οι δήμοι του νομού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Κυριακή είναι αφιερωμένη στον άρτο και από τις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί επίδειξη ζυμώματος και παρασκευής μπουκιών, γαμήλιας κουλούρας, πίτας κλπ. Στις 10 έχει οργανωθεί χορευτική βραδιά με παραδοσιακή μουσική.

Η εκδήλωση που αναβλήθηκε για τη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στο λάδι και περιλαμβάνει καταρχάς επίδειξη γανώματος και παρασκευής σαπουνιού, λαλαγγίδων και επιτραπέζιων ελιών. Επίσης, επίδειξη της χρήσης ελαιόλαδου στη μαγειρική (αγκινάρα, λαλάγγια, πατάτα κ.λπ.). Στις 10 το βράδυ θα γίνει συναυλία με λαϊκή ορχήστρα.


NEWSLETTER