Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 09:45

Κεραυνός χτύπησε νορβηγικό αεροπλάνο πάνω απ' την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Κεραυνός χτύπησε νορβηγικό αεροπλάνο πάνω απ' την Καλαμάτα

Θύμα της βίαιης καταιγίδας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, το Σάββατο το μεσημέρι, έπεσε το αεροπλάνο της Skandinavian Airlines το οποίο, προερχόμενο από το Οσλο, χτυπήθηκε από κεραυνούς στη φάση της προσέγγισής του στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η προσγείωση έγινε κανονικά, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα για τους περίπου 100 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους, το οποίο ωστόσο παρέμενε μέχρι και χθες αργά το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου προκειμένου να επιθεωρηθεί και να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές -αν κάτι τέτοιο κρινόταν απαραίτητο.

Οι επιβάτες που ανέμεναν να επιστρέψουν με το συγκεκριμένο αεροσκάφος χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τις 7.30 το βράδυ, όταν και έφθασε στην Καλαμάτα άλλο αεροπλάνο της Skandinavian Airlines, με το οποίο και μετέβησαν τελικά στη Νορβηγία. Στη διάρκεια της αναμονής τους, η εταιρεία τούς μετέφερε με λεωφορεία στην Καλαμάτα, όπου και γευμάτισαν σε εστιατόρια, στην περιοχή της Μαρίνας.

Με το δεύτερο αεροσκάφος της Skandinavian, που έφθασε το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα, ήλθαν μηχανικοί της εταιρείας από τη Νορβηγία, οι οποίοι μέχρι και χθες το απόγευμα διενεργούσαν ελέγχους στα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά και τα υπόλοιπα συστήματα του χτυπημένου από τους κεραυνούς αεροπλάνου, η αναχώρηση του οποίου θα γίνει μόλις υποβληθεί στην ΥΠΑ η σχετική έκθεση με τα ευρήματα της έρευνας και των επισκευών που ενδεχομένως χρειαστούν να γίνουν.


NEWSLETTER