Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 06:02

500 υπογραφές κατά της μαρίνας στο λιμάνι

Γράφτηκε από την
500 υπογραφές κατά της μαρίνας στο λιμάνι

Σχεδόν 500 υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί από κατοίκους της Παραλίας που θέλουν να παραμείνει η όμορφη παραλία στον προλιμένα. Για δεύτερη φορά χθες με το πανό τους είπαν "όχι" στη μαρίνα. Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής ζήτησαν να υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση από το δήμαρχο για τα όσα σχεδιάζονται για την περιοχή.
Η συγκέντρωση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής. Μετά τη συλλογή των υπογραφών εξελέγη διευρυμένη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της Παραλίας, την οποία -μέχρι στιγμής- αποτελούν οι εξής: Τάσος Πολυχρονόπουλος, Αναστασία Ψαρρέα, Σοφία Σταματοπούλου, Δήμητρα Κουτρούλη, Στέφανος Κουνιάδος, Αριστομένης Στασινόπουλος, Ευαγγελία Παναγάκη και Βούλα Πιεράκου. Αμεσα πρόκειται να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται πιθανότατα επισκέψεις στο δήμαρχο, στο Λιμενικό Ταμείο και σε άλλους οργανισμούς.
Σύμφωνα με τον Τάσο Πολυχρονόπουλο και την Αναστασία Ψαρρέα πάντως, ήδη ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και είναι πολύ μεγάλη η ανταπόκριση που έδειξαν χθες κάτοικοι της Παραλίας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων οι επικεφαλής μειοψηφιών στο Δ.Σ. Θ. Μπρεδήμας και Στ. Μπεχράκης.
Οπως τόνισε ο κ. Πολυχρονόπουλος, η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δείχνει τη μεγάλη ανησυχία που επικρατεί, καθώς ο κόσμος αντιδρά στην όποια παρέμβαση αλλοιώσει το χαρακτήρα του προλιμένα, γιατί έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία της πόλης. Ακόμα, μίλησε για ανευθυνότητα σχετικά με το master plan του λιμανιού, καθώς επεσήμανε πως υπάρχουν ασάφειες κι επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει. Για το λόγο έθεσε το αίτημα ο δήμαρχος να ενημερώσει άμεσα τον κόσμο, μέσω ενός Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο θα γίνει ενημέρωση και θα ακολουθήσει συζήτηση. Αναμένονται επίσης τα αποτέλεσμα της επικείμενης συνάντησης του βουλευτή Θανάση Πετράκου με τον γενικό γραμματέα Λιμένων Κ. Μουτζούρη.
Η Σοφία Σταματοπούλου από τη μεριά της επίσης τόνισε την ανάγκη να ενημερωθεί ο κόσμος σχετικά με το τι σχεδιάζεται για την περιοχή, για τον τρόπο και τις διαδικασίες.
Χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια της Γιούλας Μαρτιώνου και της Πόπης Κωνσταντακοπούλου. Η κ. Γιούλα μεγάλωσε τα παιδιά της στην παραλιακή και τώρα η ίδια έρχεται κάθε καλοκαίρι με τα εγγόνια της. "Και μόνο που σκέφτονται να παρέμβουν σ' αυτό τον όμορφο τόπο, είναι αδιανόητο" είπε, χαρακτηρίζοντας την παραλία στον προλιμένα "το ωραιότερο κομμάτι της πόλης". Η κ. Πόπη αντέδρασε κάνοντας λόγο για ξεπούλημα της παραλίας μας και περιέγραψε πως τόσα χρόνια ο κόσμος της πόλης, ειδικά ο φτωχός απολαμβάνει τη θάλασσα στον προλιμένα, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση.
Ο Μπ. Κάρβελης μίλησε για ένα αμφίβολης οικονομικής ωφέλειας έργο, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει συνέπειες στην υπόλοιπη παραλία.

* Η απάντηση του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα στην έντυπη έκδοση της "Ε".


Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια


NEWSLETTER