Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 13:31

Η ΕΣΗΕΠΗΝ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Γράφτηκε από την
Η ΕΣΗΕΠΗΝ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων χαιρετίζει την απόλυτη επιτυχία της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων που κήρυξαν οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας, τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 26/9/2012.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος με την αποφασιστικότητα και την αγωνιστική διάθεσή του έστειλε μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχθεί τις απειλές των εργοδοτών που με άλλοθι τις επιταγές της Τρόϊκας οδηγούν τους συναδέλφους στην ανεργία, την περαιτέρω ισοπέδωση των μισθών, την τρομοκράτηση και τους εκβιασμούς για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την ελαστικοποίησή τους. Και δηλώνει ανυποχώρητος στην υπεράσπιση των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που επέμειναν.

Οι δημοσιογράφοι με την ομόθυμη στήριξή τους στις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων και την απόλυτη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έστειλαν παράλληλα μήνυμα σε όλους όσοι με άλλοθι την έλλειψη ενημέρωσης επιχείρησαν να εκδώσουν απεργιακά έντυπα χρησιμοποιώντας συνταξιούχους διαφόρων κλάδων.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα επιτρέψει την συνέχιση του παρασιτικού φαινομένου της παραδημοσιογραφίας και θα προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο (προσφυγή στα ταμεία των συνταξιούχων), ώστε να προστατεύσουν την εργασία τους και την ανεξαρτησία στην ενημέρωση.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ ενημερώνει όσους στην επόμενη κινητοποίηση στα ΜΜΕ, προσπαθήσουν να εκδώσουν απεργιακά φύλλα πως θα κινήσει διαδικασίες ελέγχου για το εργασιακό καθεστώς όσων την ημέρα της κινητοποίησης προσέφεραν την εργασία τους.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους δημοσιογράφους να μετάσχουν στις συγκεντρώσεις και τις πορείες που έχουν προγραμματιστεί στα πλαίσια της απεργίας στις 26 Σεπτεμβρίου.


NEWSLETTER