Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Απριλίου 2011 21:55

Η Νικολάκου εξώθησε σε παραίτηση τον Πουλοκέφαλο - Διαλυτικές τάσεις στο στρατόπεδο Τατούλη

Γράφτηκε από την
Η Νικολάκου εξώθησε σε παραίτηση τον Πουλοκέφαλο - Διαλυτικές τάσεις στο στρατόπεδο Τατούλη

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις του περιβάλλοντος Τατούλη με το ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πρώτη παραίτηση, μάλιστα, υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, αλλά δεν έγινε δεκτή από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Το γεγονός, που κρατήθηκε μυστικό, δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης κι επιβεβαιώνει το κλίμα που καταγράψαμε τις προηγούμενες μέρες.
Η παραίτηση στρεφόταν κατά της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου, που με τη λειτουργία και τη συμπεριφορά της έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ιδιαίτερα στο χώρο που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.
Την αφορμή έδωσε η κομματική περιφερειακή σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης υπό το Λάμπρο Μίχο στην Τρίπολη, που αποφάσισε τη δημιουργία αυτοδιοικητικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια, με επικεφαλής 3μελή επιτροπή στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πουλοκέφαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πουλοκέφαλος δέχθηκε τηλεφώνημα από την κ. Νικολάκου, η οποία του ζήτησε να παραιτηθεί, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να είναι και πρόεδρος στο Περιφερειακό και να μετέχει στην τριμελή επιτροπή της αυτοδιοικητικής κίνησης του ΠΑΣΟΚ.
Την επόμενη μέρα, πηγαίνοντας να καταθέσει την παραίτησή του, ο κ. Πουλοκέφαλος συναντήθηκε στην Περιφέρεια με την κ. Νικολάκου και ...ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Επιτέθηκε στην αντιπεριφερειάρχη, την κατηγόρησε για αμετροέπεια, αντισυναδελφική συμπεριφορά και πως αναπαράγει το νοσηρό κλίμα των τελευταίων ημερών, με διαρροή ψευδών ειδήσεων σε μπλογκ για συγκέντρωση δήθεν Βενιζελικών του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, κατά του Γιώργου Παπανδρέου και του Πέτρου Τατούλη. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού, στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον κ. Τατούλη, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη των όσων είπε κατά της κ. Νικολάκου, του τόνισε πως δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό αυτούς τους όρους και του ζήτησε να "μαζέψει την αντιπεριφερειάρχη αλλιώς ο ίδιος θα πρέπει να φύγει από τη θέση του προέδρου, υποβάλλοντας παράλληλα την παραίτησή του. Αυτή τελικά δεν έγινε αποδεκτή από τον περιφερειάρχη.
Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού είναι "καζάνι που βράζει", σ’ ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία και την αλαζονική συμπεριφορά της κ. Νικολάκου. Εκτιμάται πως η αντίδραση του κ. Πουλοκέφαλου δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά ήταν κάτι που είχε συσσωρευτεί, με δεδομένο ότι η αντιπεριφερειάρχης παρεμβαίνει στο έργο του προέδρου, αλλά και άλλων θεματικών και χωρικών αντιπεριφερειαρχών. «Χώνεται παντού, χωρίς να έχει αρμοδιότητα και χωρίς να της ζητείται», όπως επισημαίνουν σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Ζήτημα που δεν έχει ξεκαθαριστεί, είναι αν την παραίτηση του προέδρου ζήτησε αρχικά ο ίδιος ο κ. Τατούλης. Το πιο πιθανό είναι να πήρε πρωτοβουλία από μόνη της η κ. Νικολάκου, χωρίς να αποκλείεται ο περιφερειάρχης να το σκέφθηκε, να μέτρησε τις αντιδράσεις και να προτίμησε να "αδειάσει" τη στενή συνεργάτιδά του.
Γ.Σ.