Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 21:05

Παραδείσια - Τσακώνα του χρόνου το καλοκαίρι

Γράφτηκε από τον

Ο αυτοκινητόδρομος στην Τσακώνα θα είναι έτοιμος στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012, πλην της μεταλλικής τοξωτής γέφυρας στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, η οποία θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2012. Αυτό δήλωσε στην "Ε" ο διευθυντής Εργου της κατασκευάστριας κοινοπραξίας Νίκος Ντονάς, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα ρεπορτάζ της "Ε". Πρόσθεσε δε ότι το έργο προχωράει με λογικούς ρυθμούς και παρατήρησε πως αναμένεται η έγγραφη επιβεβαίωση για ένταξή του στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να τρέξουν οι εργασίες.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή την επίσκεψη 50 Αγγλων μεταπτυχιακών φοιτητών στο έργο. Οι φοιτητές, πολιτικοί μηχανικοί από το Imperial College, επισκέφτηκαν χθες το υπό ανακατασκευή τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα κι έκαναν το καλύτερο μάθημα: Είδαν από κοντά όλα τα γεωλογικά και τα γεωτεχνικά προβλήματα της περιοχής, τα λάθη και τις αστοχίες, αλλά και την ανακατασκευή -με πολλά νέα έργα- ενός πολύπαθου οδικού τμήματος.
Τους συνόδευαν ο καθηγητής τους Ρίτσαρντ Τζάρτιν, ο επισκέπτης καθηγητής Γιώργος Ντουνιάς -μελετητής και σύμβουλος του έργου- με τον βοηθό του Γιάννη Φύκιρη, ενώ την ξενάγηση έκαναν ο διευθυντής του έργου Νίκος Ντονάς και ο γεωλόγος της κατασκευάστριας κοινοπραξίας Θανάσης Παππάς.