Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 21:38

Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής ηθικής, ο Τατούλης οδηγεί τον Μαλαπάνη σε παραίτηση

Γράφτηκε από τον
Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής ηθικής, ο Τατούλης οδηγεί τον Μαλαπάνη σε παραίτηση

Σε παραίτηση οδηγείται ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη, μετά το σοβαρό πολιτικό ζήτημα που προκλήθηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Ο περιφερειάρχης  Πέτρος Τατούλης τον ’’άδειασε’’ με τον πλέον προσβλητικό και απαξιωτικό τρόπο, με μια πρωτοφανή τακτική. Και ο κ. Μαλαπάνης φανερά ενοχλημένος, έως και οργισμένος αποχώρησε από τη συνεδρίαση, έκανε κάποια τηλέφωνα έξω από την αίθουσα συνεδρίασης -εκτιμάται με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτες του- και αποχώρησε από το Πνευματικό Κέντρο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης άφησε τον αντιπεριφερειάρχη και εισηγήθηκε το θέμα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, τα αναγκαία έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού. Στη συνέχεια πήρε το λόγο, δήλωσε ότι η εισήγηση του κ. Μαλαπάνη δεν τον ικανοποιεί και ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για τη σύσταση επιτροπής, με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και τη συμμετοχή των περιφερειακών συμβούλων Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Παναγιώτη Αλευρά, ώστε σε ένα μήνα να έχει εξαντληθεί το θέμα. Είπε ότι η επιτροπή θα κάνει χρήση της εισήγησης Μαλαπάνη και θα εξετάσει τα πιθανά σενάρια λειτουργίας και ανάπτυξης του αεροδρομίου. Και ζήτησε να μπει σε ψηφοφορία η πρωτοβουλία του, ζητώντας ταυτόχρονα την αναβολή του θέματος.
Στην πρόταση του περιφερειάρχη υπήρξαν αντιδράσεις από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας τυπικού, διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς ο Δημήτρης Δράκος ευθυγραμμίστηκε και δήλωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Τατούλη πως δεν είναι ολοκληρωμένη η εισήγηση.
Για ατόπημα μίλησε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας, σημειώνοντας ότι «αυτό δεν είναι δημοκρατικό, να είμαστε εδώ για να ακούμε τον περιφερειάρχη».
«Είναι πρωτοφανή αυτά που γίνονται», επεσήμανε ο Θανάσης Πετράκος και μίλησε για «μυστήρια πράγματα που όλοι καταλαβαίνουμε και οφείλει να καταλάβει η πλειοψηφία». Τόνισε, δε, πως «είναι ντροπή για το Περιφερειακό Συμβούλιο».
Κατήγγειλε τη διαδικασία και κάλεσε τους συμβούλους σε αποχώρηση. Μαζί του συμφώνησαν και αποχώρησαν οι σύμβουλοι της ’’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, υπέρ της αναβολής ψήφισαν όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας. Λευκό ψήφισαν και αυτό έχει σημασία, αντιδρώντας στην τακτική του περιφερειάρχη, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας Κώστας Τσαπόγας, Θόδωρος Σταυριανόπουλος, της μείζονος μειοψηφίας Αγγελος Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Βαλασόπουλος, Μαριλένα Σούκουλη και ο επικεφαλής της ’’Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά’’ Λάμπρος Μπούκλης.


NEWSLETTER