Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2011 20:54

Σκληρή απάντηση Μαργέλη στο... Λουδοβίκο της Περιφέρειας για τις φυλακές του Εφετείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

"Λουδοβίκο" της Περιφέρειας που λειτουργεί με τη λογική "το κράτος είμαι εγώ" και δε δέχεται τις αντίθετες φωνές, χαρακτήρισε χθες τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης. Απαντώντας στην απρεπή και με υπονοούμενα επίθεση του κ. Τατούλη, επέμεινε για το αρκαδικό λόμπι, τόνισε ότι στη Μεσσηνία δεν υπάρχουν "κουτσομπόλες", αλλά άνθρωποι που έχουν μάθει να παλεύουν και να αγωνίζονται με καθαρούς όρους. Σημείωσε ότι αγωνίζεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των δικηγόρων, του Εφετείου Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και αποδοκίμασε με ξεκάθαρο τρόπο τη συμπεριφορά του κ. Τατούλη προς το πρόσωπο του μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μαλαπάνη. Προκάλεσε, επίσης, για μια ακόμα φορά το νέο αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά να ενώσει τη φωνή του μαζί με τις φωνές όλης της Μεσσηνίας για τις φυλακές.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας με ευπρέπεια και κοσμιότητα, λέξεις και συμπεριφορές άγνωστες σε μερικούς και με σοβαρή επιχειρηματολογία υποστηρίζει το αυτονόητο», είπε ο κ. Μαργέλης και διευκρίνισε: «Οτι οι φυλακές που θα γίνουν για την εξυπηρέτηση του Εφετείου Καλαμάτας, πρέπει να γίνουν εντός των διοικητικών του ορίων. Οτι είναι παράλογο οι φυλακές του Εφετείου Καλαμάτας να γίνουν στην Αρκαδία, στα όρια άλλου Εφετείου, του Εφετείου Ναυπλίου, που έχει ήδη 2 φυλακές σε απόσταση μισής ώρας από την Τρίπολη». Ξεκαθάρισε πως «ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας πρωτοστατεί στον αγώνα για τη δημιουργία φυλακών στα όριά του, γιατί ενδιαφέρεται κυρίως για την ενίσχυση του Εφετείου Καλαμάτας».

Επέμεινε για το αρκαδικό λόμπι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μίλησα και θα μιλάω συνέχεια για αρκαδικό λόμπι, που εμποδίζει να γίνουν πράγματα στη Μεσσηνία, που παρά τα προφανή πλεονεκτήματά της ήταν διαχρονικά ένας αδικημένος νομός σε σχέση με την Αρκαδία. Για πολλά χρόνια η Ελλάδα σταματούσε στην Τρίπολη». Παρατήρησε ότι «και στο θέμα των φυλακών το αρκαδικό λόμπι ξαναχτύπησε, όπως προκύπτει από τη σύνθεση της επιτροπής, που όρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, 8 Αρκάδες - 5 Μεσσήνιοι».

Υπενθύμισε ότι «για τη σύνθεση της επιτροπής κάναμε κριτική και αμφισβητήσαμε τις επιλογές του κ. Τατούλη, γεγονός που όπως φαίνεται δεν άρεσε καθόλου σ’ αυτόν» και τόνισε: «Ο περιφερειάρχης δε θέλει, δε δέχεται αντίθετες φωνές και έχει επιλέξει να λειτουργεί ως Λουδοβίκος της Περιφέρειας. Θυμίζω τη ρήση του "το κράτος είμαι εγώ"». Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι «καταγράψαμε την απορία μας για ποιο λόγο να είναι μέλη της επιτροπής οι αξιοσέβαστοι μητροπολίτες, θεωρώντας ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει λόγο στο θέμα της επιλογής της θέσης. Γιατί να λείπουν ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας Εφετών, οι αστυνομικοί διευθυντές και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων;».

Ο Κ. Μαργέλης αφού καταδίκασε τη συμπεριφορά Τατούλη προς Μαλαπάνη, επισημαίνοντας ότι «ο κ. περιφερειάρχης λειτουργώντας ως Λουδοβίκος της Περιφέρειας, αφού πρώτα απαξίωσε, υποτίμησε, λοιδώρησε και οδήγησε σε παραίτηση τον άξιο κι έντιμο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, το Χρήστο Μαλαπάνη, ο οποίος ουσιαστικά τον έκανε περιφερειάρχη» σημείωσε: «Προσπάθησε με αγοραίο λόγο και με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς να απαξιώσει και να υποβαθμίσει τον αγώνα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αλλά και του Συλλόγου για τις φυλακές, λέγοντας, προφανώς επειδή του αμφισβήτησα τις επιλογές, ότι κινούμαι δυναμικά, διότι δήθεν ενδιαφέρομαι για βουλευτής ή για δήμαρχος».

Ξεκαθάρισε ότι «ενδιαφέρομαι αποκλειστικά και μόνο για τους δικηγόρους, για το Εφετείο Καλαμάτας και για την ενίσχυση του Εφετείου Καλαμάτας. Και είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου ως Μεσσήνιος να ενδιαφέρομαι για τη Μεσσηνία» και σημείωσε, απαντώντας στο χαρακτηρισμό "κουτσομπόλες": «Θέλω να πω στον κ. Τατούλη και ομιλώ συγκεκριμένα και όχι με υπονοούμενα ότι στη Μεσσηνία δεν υπάρχουν "κουτσομπόλες", αλλά άνθρωποι που έχουν μάθει να παλεύουν και να αγωνίζονται με καθαρούς όρους, με ευπρέπεια και με εντιμότητα για τα δίκαια αιτήματα του τόπου τους».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο κ. Μαργέλης ευχαρίστησε τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και Νίκο Τσούκαλη που ένωσαν τη φωνή τους για τη δημιουργία φυλακών στη Μεσσηνία, για την ενίσχυση της λειτουργίας του Εφετείου Καλαμάτας.

Ευχαρίστησε και τον Μπάμπη Βακαλόπουλο, τοπικό στέλεχος του κόμματος που προώθησε το θέμα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας προκάλεσε το νέο αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, επισημαίνοντας ότι περιμένει ακόμα τη φωνή του νέου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να ενωθεί με τις φωνές όλων των Μεσσηνίων για τις φυλακές.