Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 08:06

Δεν πέφτει καρφίτσα στην Ανατολική Παραλία - Εκοψαν το νερό στα ντους στον Κορδία

Γράφτηκε από την 
Δεν πέφτει καρφίτσα στην Ανατολική Παραλία - Εκοψαν το νερό στα ντους στον Κορδία

Η έντυπη έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ καθημερινά από τις 8 το πρωί στον υπολογιστή σου

 

Δεν πέφτει... καρφίτσα στην ανατολική παραλία της Καλαμάτας τις τελευταίες ημέρες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και της αύξησης των επισκεπτών. Οι λουόμενοι κατακλύζουν την παραλία από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, απολαμβάνοντας δροσερές στιγμές.

Η παραλία της Καλαμάτας έχει γίνει μάλιστα και... βραδινό στέκι για πάρα πολλές παρέες. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν πικ-νικ ή διοργανώνουν ακόμα και παιδικά πάρτι στην αμμουδιά, μένοντας δίπλα στο κύμα μέχρι αργά το βράδυ.

Την ίδια ώρα όμως δε λειτουργούν οι ντουσιέρες στην παραλία του Κορδία εδώ και μία περίπου εβδομάδα, καθώς ο δήμος έκλεισε τις βάνες λόγω... υπερκατανάλωσης, όπως μας είπαν επαγγελματίες και λουόμενοι. Από τη μεριά τους όμως οι λουόμενοι κάνουν λόγο για ενέργεια με δόλο και σκοπιμότητα, με στόχο να υποβαθμιστεί η πανέμορφη και ήσυχη παραλία του Κορδία "προς όφελος της ανατολικής παραλίας". Ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των ντους, καθώς οι λουόμενοι ταλαιπωρούνται και οι επαγγελματίες... τ' ακούνε καθημερινά.

Ο Νίκος Βοσνάκης πρόσφατα άνοιξε καφετέρια στην περιοχή και, όπως λέει, κανένας δεν ενημέρωσε ούτε καν τους καταστηματάρχες πριν ο δήμος κλείσει τις βάνες των ντους. Αναφέρει δε πως ο κόσμος διαμαρτύρεται έντονα και συχνά τα βάζει με τους μαγαζότορες.

Ο Γιάννης Μπαρούνης μιλά για "σοβαρές σκοπιμότητες με στόχο να υποβαθμιστεί μία από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής", ενώ ο Γιάννης Γαγάνης αναρωτιέται: "Θέλουν να μας στείλουν όλους στην ανατολική παραλία; Είναι σκοπιμότητες, θέμα συμφερόντων".

Η Θάλεια Γαγάνη επιχείρησε και χθες να κάνει ένα ντουσάκι για να διώξει την αλμύρα της θάλασσας από το σώμα της αλλά δεν τα κατάφερε. Το ίδιο ταλαιπωρήθηκε και η Καλλιόπη Κωνσταντινέα.

Η Κατερίνα Σπανού, που εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής, δέχεται καθημερινά πλήθος παραπόνων τόσο από θαμώνες του καταστήματος όσο και από άλλους λουόμενους.

Ο Δημήτρης Καλδής προτείνει, εάν το πρόβλημα είναι η υπερκατανάλωση, ο δήμος να προμηθευτεί μηχανισμούς για την ελεγχόμενη ροή στις ντουσιέρες. Οπως λέει λύσεις υπάρχουν, αν και κοστίζουν - αλλά σίγουρα μπορούν να βρεθούν κάποιες συμφέρουσες, που να διασφαλίζουν και την ορθή κατανάλωση και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κ.Δ.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 11:09

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τo Μουσείο της ραθυμίας | Γιώργος Πουλοκέφαλος

Η τοπική μας κοινωνία μπορεί πλέον να ονειρευτεί ήσυχη. Με μια ευσυγκίνητη ανακοίνωση στο… Περισσότερα

Πολιτική παλινωδία | Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

Του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου Συγγραφέα - δημοσιογράφου Περισσότερα

Μετά τη νέα συμφωνία - μνημόνιο τι; Προοδευτικό Σχέδιο Διακυβέρνησης 2021| Χρήστος Μπούρας

Η χώρα μετά την περιπέτεια των τελευταίων πέντε ετών, που έφτασε στην κορύφωσή της τους… Περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Α.Ε. Γεωργούλη 26, Καλαμάτα, 24100 Τηλ. Κέντρο. 0030 27210 21421 FAX. 0030 27210 27747 EMAIL: elefklm"@"gmail.com (χωρίς τα ")


Source: http://notosport.eleftheriaonline.gr/