Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 08:58

3 ληστές έδεσαν και χτύπησαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Κορυφάσιο 

Γράφτηκε από την

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στο Κορυφάσιο χθες τα ξημερώματα, όταν 3 άγνωστοι δράστες εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του σπιτιού τους που βρίσκεται πάνω από το μίνι μάρκετ - καφενείο που διατηρούν, τους έδεσαν με μονωτική ταινία και τους λήστεψαν. 

Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 72χρονου και της 60χρονης γύρω στις 4 τα ξημερώματα και πριν προλάβουν να αντιδράσουν, τους έδεσαν τα χέρια με μονωτική ταινία και με χτυπήματα και απειλές κατάφεραν να αποσπάσουν 750 ευρώ και χρυσαφικά, για να εξαφανιστούν στη συνέχεια, αφήνοντάς τους δεμένους στο κρεβάτι. Οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν τουλάχιστον τρεις, μάλλον Αλβανοί. Ο ένας κράταγε μια σιδερένια βέργα και τους απειλούσε, αλλά δεν τους χτύπησε μ' αυτήν. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορούσαν γάντια. Μεταξύ τους μιλούσαν στα αλβανικά και σύμφωνα με κάποιες πηγές δεν δίστασαν να χτυπήσουν τη γυναίκα στο κεφάλι με τα χέρια τους, ενώ δεν σταμάτησαν να τους απειλούν, ακόμα κι όταν τους έδωσαν τα 750 ευρώ, ένα χρυσό σταυρό και ένα βραχιόλι που είχαν στο σπίτι. 

Οταν πια τους εγκατέλειψαν δεμένους ακόμα, ο 72χρονος βγήκε και φώναξε σε βοήθεια τους γείτονες. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, επειδή ο ηλικιωμένος έχει πρόβλημα με την πίεσή του διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου για προληπτικούς περισσότερο λόγους. Σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε και η σύζυγός του στο κέντρο υγείας, η οποία -σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Αστυνομίας- δεν υπέστη κάποιο σοβαρό τραυματισμό.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου.

Ν.Κ.