Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 08:41

4 συλλήψεις πριν από την πτήση Καλαμάτα - Βιέννη

Γράφτηκε από την
4 συλλήψεις πριν από την πτήση Καλαμάτα - Βιέννη

Επεισοδιακή ήταν η αναχώρηση της πτήσης από Καλαμάτα προς Βιέννη το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς σημειώθηκαν συνολικά 4 συλλήψεις σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις.

Πρόκειται για 3 άτομα που επιχείρησαν παρανόμως να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για την Αυστρία, και για έναν ακόμα που εφοδίασε κάποιον από τους παραπάνω με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν, ένας 32χρονος από τη Σενεγάλη προσπάθησε να επιβιβαστεί στην πτήση για Βιέννη επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που τα είχε προμηθευτεί από έναν 31χρονο από τη Σιέρα Λεόνε. Και οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ κατασχέθηκε επίσης και μία άδεια διαμονής Αρχών Γαλλίας. Σε βάρος του 31χρονου μάλιστα σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο μετανάστη και πλαστογραφία.

Με χειροπέδες κατέληξαν ακόμα δύο άτομα την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Πρόκειται για έναν 47χρονο από τη Συρία και έναν 37χρονο από το Ιράκ, οι οποίοι με κλεμμένες ελληνικές ταυτότητες προσπάθησαν να ταξιδέψουν με την ίδια πτήση για την αυστριακή πρωτεύουσα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.


NEWSLETTER