Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 09:01

Συνελήφθη Μεσσήνιος μεγαλοαπατεώνας

Γράφτηκε από την
Συνελήφθη Μεσσήνιος μεγαλοαπατεώνας

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από προχθές ένας 65χρονος Μεσσήνιος, ο οποίος θεωρείται από τις αρχές “μετρ της απάτης” με... πλούσια δράση σε όλη την Ελλάδα.

Ο Στ.Π. συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Αττικής, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ανεκτέλεστο ένταλμα σύλληψης, για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση.

Οπως αναφέρουν “Τα Νέα” στην ιστοσελίδα τους, ενεργώντας και με άλλα άτομα μεθόδευσαν την πώληση οικοπέδου στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού έναντι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ, καταρτίζοντας για την αγοραπωλησία πλαστά έγγραφα.

Ο μεγαλοαπατεώνας είχε απασχολήσει τις Αρχές στα μέσα της δεκαετίας του '90 και είχε καταδικαστεί για την υπεξαίρεση ομολόγων από την Εθνική Τράπεζα. Με τη βοήθεια συνεργών του είχε υπεξαιρέσει 99 έντοκα γραμμάτια αξίας 990 εκατ. δραχμών, δηλαδή περίπου 3 εκατ. ευρώ. Χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και δηλώνοντας κτηματομεσίτης τα είχε προεξοφλήσει στο 85% της αξίας τους αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Για τη συγκεκριμένη απάτη είχε καταδικασθεί σε 25ετή κάθειρξη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thetoc.gr, όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, διοργανωτής της κλοπής των ομολόγων ήταν ο 65χρονος σήμερα απατεώνας, ο οποίος είχε εμφανιστεί με το ψευδώνυμο «Ευστράτιος Ρίζος» και δήλωνε κτηματομεσίτης. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας δικηγόρου και μιας οικονομολόγου προχώρησαν σε διάφορες τράπεζες στην προεξόφληση των ομολόγων. Στην υπόθεση ενεπλάκη και ένας 62χρονος πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, ο οποίος φέρεται να παρέλαβε ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που προέρχονταν από την εξόφληση των ομολόγων.

Αποφυλακίσθηκε αφού εξέτισε μέρος της ποινής του, συνεχίζοντας όμως από τότε την παράνομη δράση του.

 


NEWSLETTER