Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 19:27

5 χρόνια σε Αλβανό για τη ληστεία σε ταχυδρόμο στη Βασιλάδα 

Γράφτηκε από την
5 χρόνια σε Αλβανό για τη ληστεία σε ταχυδρόμο στη Βασιλάδα 

Σε κάθειρξη 5 χρόνων καταδίκασε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Αλβανό, πρώην σωματοφύλακα του πρωθυπουργού της χώρας του, για απόπειρα ληστείας εναντίον ταχυδρόμου, στις 4 Σεπτεμβρίου 2009 στη Βασιλάδα. Ο κατηγορούμενος, που το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, παράτησε το κινητό του στο αυτοκίνητο που μαζί με το συνεργό του είχαν ντελαπάρει, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν.

Χθες στη δίκη δεν προσήλθε κανένας μάρτυρας από το κατηγορητήριο, ενώ και ο ταχυδρόμος έχει πεθάνει. Ο κατηγορούμενος πάντως αρνήθηκε ότι είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην Καλαμάτα πριν τον φέρουν για τη δίκη. Μάλιστα υποστήριξε ότι το κινητό του τηλέφωνο το είχε χάσει περί τα τέλη Αυγούστου. Οσο για την απόπειρα ληστείας φάνηκε να έγινε με μεγάλη ερασιτεχνικότητα και οι επίδοξοι ληστές δεν είχαν καταφέρει ούτε να βγάλουν από το αυτοκίνητο τον ταχυδρόμο· ο οποίος συνέχισε το καθημερινό του δρομολόγιο και μοίρασε γράμματα στο Μάνεση, αν και είχε γρονθοκοπηθεί στο πρόσωπο. Οι δράστες, δύο τον αριθμό, του είχαν κλείσει με το αυτοκίνητό τους το δρόμο, κατέβηκαν και προσπάθησαν τραβώντας τον να τον βγάλουν έξω από το αυτοκίνητο. Ο ταχυδρόμος αντιστάθηκε και δεν τους έδωσε τα χρήματα που είχε για τις συντάξεις ούτε όταν τον χτύπησαν με μπουνιές στο πρόσωπο κι έτσι οι δύο τα παράτησαν και έφυγαν οδηγώντας σαν παλαβοί.  

Στην κατάθεση του αστυνομικού, την οποία διάβασε το δικαστήριο γιατί ο ίδιος έλειπε, περιγραφόταν πώς έφτασαν μετέπειτα στον κατηγορούμενο, καλώντας τα τελευταία νούμερα που βρήκαν να έχει καλέσει στη λίστα του τηλεφώνου του, το οποίο παράτησε μέσα στο ντελαπαρισμένο αυτοκίνητο. Ρωτώντας λοιπόν αυτούς που καλούσαν έμαθαν ποιος είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου, ενώ ένας από αυτούς στους οποίους τηλεφώνησαν τους είπε ότι ο κατηγορούμενος βρίσκεται στην Καλαμάτα για δουλειές. 

Ο συνεργός του καταδικασθέντα δεν βρέθηκε ποτέ και ο ίδιος είχε διαφύγει της σύλληψης γιατί ένα μήνα μετά έφυγε στην Αλβανία, όπου διέπρεψε ως πρωταθλητής στο καράτε και άνοιξε δική του σχολή. Συνελήφθη όταν επέστρεψε μετά από χρόνια στην Ελλάδα για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από τα Τρίκαλα. 

Το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα του κατηγορουμένου να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, ορίζοντας εγγύηση 1.000 ευρώ. Ετσι μόλις δώσει τα χρήματα θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.  

Ν.Κ.


NEWSLETTER