Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 17:54

Κάθειρξη από 7 έως 12 χρόνια για τα εικονικά τιμολόγια στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Κάθειρξη από 7 έως 12 χρόνια για τα εικονικά τιμολόγια στην Τριφυλία

 Σε 12 χρόνια κάθειρξη, με το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, καταδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας τους 3 (δύο Αθηναίους και έναν Θεσσαλονικιό) από τους 5 κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8 εκατ. ευρώ, με κέντρο την Τριφυλία.

Ο Φιλιατρινός αγρότης με τα θερμοκήπια καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο κατηγορούμενος από την Αμφιλοχία σε 7 χρόνια κάθειρξη, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος όχι για το σύνολο των τιμολογίων που είχαν διακινηθεί από τους άλλους τέσσερις, αλλά για μέρος τους. Πρωτόδικα το Κακουργιοδικείο Καλαμάτας είχε καταδικάσει σε ισόβια δεσμά τους 3 και συγκεκριμένα τους δύο Αθηναίους και τον Θεσσαλονικιό, ενώ ο Φιλιατρινός είχε καταδικαστεί κατά πλειοψηφία σε 20 χρόνια κάθειρξη, καθώς μετάνιωσε και επέστρεψε τα χρήματα από την είσπραξη του ΦΠΑ στο Δημόσιο. Ο κατηγορούμενος από την Αμφιλοχία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 χρόνων.

Οι 5 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι γιατί έφτιαχναν πλαστά τιμολόγια τα οποία χρησιμοποιούσαν για να κερδίσουν από την επιστροφή ΦΠΑ· οι δύο Αθηναίοι, ο Θεσσαλονικιός και ο Φιλιατρινός με τα θερμοκήπια ζημιώνοντας το Δημόσιο με 843.460 ευρώ και ο κατηγορούμενος από την Αμφιλοχία ζημιώνοντας το Δημόσιο με 118.131 ευρώ.  

Ν.Κ.


NEWSLETTER