Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 19:35

12 χρόνια συνολικά σε 4 τσιγγάνους για κλοπές σε Καλαμάτα και περίχωρα

Γράφτηκε από την
12 χρόνια συνολικά σε 4 τσιγγάνους για κλοπές σε Καλαμάτα και περίχωρα

Ποινές φυλάκισης με αναστολή 5, 3 και 2 ετών (σε δύο από τους κατηγορούμενους) επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 4 τσιγγάνους οι οποίοι κατηγορούνταν ότι το Μάιο του 2011 έκλεψαν από 5 σπίτια, στην Καλλιθέα, την Παλιόχωρα, τα Γιαννιτσάνικα, τα Κατσέικα και στην οδό Ηρώων στην Καλαμάτα, κοσμήματα αξίας 6.450 ευρώ, 2.200 ευρώ σε μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 980 ευρώ, καθώς και 600 λίρες Αγγλίας.

Πρωτόδικα οι δύο από αυτούς είχαν καταδικαστεί σε καθείρξεις 8 και 5 ετών, αφού ο ένας κρίθηκε ένοχος και για τις 5 κλοπές, ενώ ο άλλος με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας είχε κριθεί ένοχος για δύο κλοπές. Οι άλλοι δύο είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών ο καθένας μόνο για την κλοπή στην Καλλιθέα, απ' όπου έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 4.000 ευρώ. Χθες το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ για τον έναν από αυτούς με τη μεγαλύτερη ποινή επέβαλε τους όρους της εμφάνισής του στο Τμήμα μια φορά το μήνα, καθώς και να επιτηρείται από επιμελητή κοινωνικής αρωγής. 

Οι 4 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν στην Καλλιθέα, όταν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ελέγξουν ένα ύποπτο άσπρο αυτοκίνητο, βρήκαν τον έναν από αυτούς να περιφέρεται στην περιοχή. Οπως κατέθεσε αστυνομικός, είπε σε αυτόν και τους συναδέλφους του ότι έκανε μόνος μια βόλτα, όμως μόλις είδαν και τους άλλους τρεις με το αυτοκίνητο άρχισαν να ψάχνουν προσεκτικά στην περιοχή. Δεν άργησαν, στην άκρη του δρόμου όπου εντόπισαν το αυτοκίνητο με τους άλλους τρεις, να βρουν ένα κατσαβίδι και ένα ζευγάρι γάντια. Ψάχνοντας στη συνέχεια οι αστυνομικοί τα σπίτια τριγύρω ανακάλυψαν ότι η μπαλκονόπορτα ενός σπιτιού είχε παραβιαστεί και κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του. Οταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τους είπε ότι έκλεψαν τα χρυσαφικά του, οι αστυνομικοί έψαξαν ξανά στην περιοχή και εκεί όπου βρήκαν νωρίτερα τα γάντια και το κατσαβίδι, βρήκαν κρυμμένα και τα χρυσαφικά. 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER