ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΟΠΙΚΑ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 17:52

“Καμπάνες” σε 2 Αλβανούς για ληστεία στη Γιόλακα 

Γράφτηκε από την
“Καμπάνες” σε 2 Αλβανούς για ληστεία στη Γιόλακα 

Ενοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας τους 2 από τους 3 κατηγορούμενους Αλβανούς για τη ληστεία στο σπίτι τριών γυναικών η οποία έγινε στις 18 Απριλίου του 2013 στη Γιόλακα Φιλιατρών. Ο τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Από τους δύο καταδικασθέντες, ο ένας, ο οποίος ήταν τότε 19 χρόνων και ομολόγησε ότι συμμετείχε, καταδικάστηκε σε 7 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη με τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς και αυτό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Ο άλλος, ο οποίος αρνήθηκε την πράξη του, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για άμεση συνέργεια στη ληστεία, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Στους δύο καταδικασθέντες είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή κάθειρξης 14,5 χρόνων στον καθένα, ενώ ο αθωωθείς είχε καταδικαστεί με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε 7 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη. 

Ο κατηγορούμενος ο οποίος καταδικάστηκε για άμεση συνέργεια, στην απολογία του αρνήθηκε πως ήτανε ένας από τους ληστές, αν και το γενετικό υλικό του βρέθηκε σε κομμάτι από πλαστικό γάντι. 

 

ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Οι δύο αδελφές περιέγραψαν στο δικαστήριο για δεύτερη φορά την φρίκη που έζησαν ξημερώματα μέσα στο σπίτι τους όταν ληστές έσπασαν τα παράθυρά τους, τις χτύπησαν, τις απείλησαν και δεν δίστασαν να αρπάξουν ακόμα και τα σκουλαρίκια από τα αυτιά της 79χρονης τότε μάνας τους. Στο δικαστήριο δεν κατέθεσε η ηλικιωμένη μητέρα τους, γιατί από το σοκ που έπαθε κλονίστηκε η ψυχική της υγεία και από τότε τον περισσότερο καιρό τον περνά ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, ανίκανη να κάνει το οτιδήποτε. Η ηλικιωμένη γυναίκα άκουγε από το διπλανό δωμάτιο τα δυνατά σκαμπίλια που έριχνε ο ένας από τους ληστές στη μια της κόρη, μέχρι που είχε λιποθυμήσει από φόβο ότι θα σκοτώσουν τα παιδιά της. 

Ο αστυνομικός, ο οποίος κατέθεσε χθες στη δίκη, είπε ότι στη σύλληψη των κατηγορούμενων -οι οποίοι ήτανε κάτοικοι Αμαλιάδας και ο αθωωθείς Γιαννιτσοχωρίου- έφτασαν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών (η Γιόλακα είναι στο μέσο της απόστασης που χωρίζει τις δύο πόλεις), που αποδεικνύουν ότι τα κινητά τους τηλέφωνα είχαν εκπέμψει σήμα από την περιοχή.

 

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ

Οι δύο αδελφές από τότε που ο πατέρας τους πέθανε, έχουν αναλάβει τα θερμοκήπια και ξένοι εργάτες οι οποίοι πήγαιναν από συσκευαστήριο της γειτονικής Ηλείας να παραλάβουν τα κηπευτικά -μεταξύ τους και ο κατηγορούμενους που αθωώθηκε- ήξεραν ότι μένουν μόνες με τη μητέρα τους. Οπως κατέθεσαν, οι ληστές είχαν μελετήσει προσεχτικά από ποιο σημείο του φράχτη θα μπουν στο χτήμα για να μην τους δει κανείς, ενώ είχαν ναρκώσει με κάτι τα 7 σκυλιά τους. Μάλιστα γνώριζαν και πού είναι τα υπνοδωμάτια. Οι δύο από αυτούς έσπασαν με λοστό το παράθυρο της δικής τους κρεβατοκάμαρας, ενώ ένας τρίτος αυτό της μητέρας τους. 

Οι δύο που μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα των αδερφών δεν έδειξαν κανένα έλεος στις δύο γυναίκες. Πήδηξαν στα κρεβάτια τους και ο ένας έφραξε το στόμα της μιας με το μαξιλάρι, ενώ ο άλλος χτυπούσε αλύπητα την άλλη αδελφή και την χτύπησε με ένα σιδηρολοστό στο μέτωπο. Οι ληστές έβγαλαν μέχρι και περίστροφο και απείλησαν ότι θα τις σκοτώσουν για να τους δώσουν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι, ενώ ζητούσαν επίμονα να τους πουν πού είναι το χρηματοκιβώτιο. Αν και οι αδερφές κατέθεσαν πως στο σπίτι τους χρηματοκιβώτιο δεν έχουν. Ετσι, αφού κατέστρεψαν τα πάντα μέσα στο σπίτι και συνέχισαν να βασανίζουν τις 3 γυναίκες για περίπου 20 λεπτά, άρπαξαν 3.500 ευρώ, ό,τι χρυσαφικά βρήκαν, δυο τηλεοράσεις, δύο καραμπίνες και ένα δίκαννο, καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ν.Κ.


NEWSLETTER