Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 09:28

Αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κυπαρισσία 

Γράφτηκε από την
Αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Κυπαρισσία 

Στον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα προβεί το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, διαθέτοντας 310.000 ευρώ τα οποία προήλθαν από την αξιοποίηση εκποίηση του κληροδοτήματος Μαρίνας Αριδά.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας με σχετική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τη «διαθήκη της Μαρίνας Αριδά, η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας έχει καταστεί κληρονόμος του αναφερομένου σε αυτήν ακινήτου».

Μάλιστα, όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια, ενώ ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος τόνισε πως «μέχρι τέλος του έτους, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας θα διαθέτει έναν σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ειδικότερα, 10 μηχανήματα τεχνητού νεφρού, 13 πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ένα σύστημα επεξεργασίας νερού. Επίσης στις προτεραιότητες μας είναι και η στελέχωση της Μονάδας με έναν ακόμα μόνιμο ιατρό νεφρολόγο».

Ο ίδιος, εξέφρασε ευχαριστίες προς την διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγγελική Ζέρβα, τον νομικό σύμβουλο Χρήστο Αρχοντή, τους εκτελεστές της διαθήκης Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό, την επιτροπή παρακολούθησης και εποπτείας της διαδικασίας εκποίησης, απαρτιζόμενη από τον Ιωάννη Ασημακόπουλο, Αγγελική Ζέρβα και Σταματία Αλεξόπουλου, καθώς και τα στελέχη του Βιοϊατρικού Τμήματος και του Τμήματος Προμηθειών.


NEWSLETTER