Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 08:29

Μετρήσεις των νερών στις ακτές μέσω ΕΣΠΑ

Γράφτηκε από την
Μετρήσεις των νερών στις ακτές μέσω ΕΣΠΑ

Με ανακοίνωσή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώνει ότι λειτουργεί ειδικό πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών σε 362 ακτές κολύμβησης, με ευθύνη των Διευθύνσεων Υδάτων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι από πόρους του ΕΣΠΑ και οι μετρήσεις γίνονται σε 79 ακτές της Δυτικής Ελλάδας, σε 145 ακτές της Πελοποννήσου και σε 138 ακτές του Ιονίου. Εχουν επιλεγεί οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αναπτυξιακή, αισθητική και τουριστική άποψη, αλλά και αυτές που δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις.

Οι μετρήσεις γίνονται σε όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου, με συγκεκριμένη συχνότητα, μεθόδους και κανόνες, και αφορούν τόσο τη μικροβιολογική, όσο και τη φυσικοχημική ποιότητα των υδάτων κολύμβησης.

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων και της ποιότητας των υδάτων για όλες τις ακτές αναρτώνται, συνεχώς, στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου: "www.apd-depin.gov.gr", από τη διαδρομή: Υδατα/Ακτές κολύμβησης, απ’ όπου εύκολα οι πολίτες μπορούν να έχουν πλήρη ενημέρωση.

 


NEWSLETTER