Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 16:38

Εξόρμηση στο Ταίναρο με τον ΕΟΣ Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την
Εξόρμηση στο Ταίναρο με τον ΕΟΣ Καλαμάτας 

Εξόρμηση στο απώτατο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, στο Ακρωτήριο Ταίναρο διοργανώνει την Κυριακή ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. 

Με εξαίρεση το νησιωτικό χώρο, το ακρωτήριο Ταίναρο αποτελεί τη νοτιότερη άκρη της (ηπειρωτικής) Ελλάδας και το δεύτερο νοτιότερο γεωγραφικό σημείο της (ηπειρωτικής) Ευρώπης (πρώτο με μικρή διαφορά είναι το Γιβραλτάρ). Το Ταίναρο όμως αποτελεί και το όριο μεταξύ του ορατού και του αόρατου κόσμου καθώς εδώ χωροθετείται μία από τις μυθικές πύλες του Αδη – είσοδος στον κάτω κόσμο, στον κόσμο των νεκρών. Εδώ, τόσο από τον Παυσανία όσο και από τον Πλούταρχο, αναφέρεται η ύπαρξη νεκρομαντείου του Ποσειδώνα ή ψυχοπομπείου σε ένα μικρό και απομονωμένο σπήλαιο. Επίσης εδώ βρίσκεται και ο περίφημος φάρος του Ταινάρου, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στη Μεσόγειο και πολύ διάσημος στο ναυτικό κόσμο. 

Η εξόρμηση της ερχόμενης Κυριακής περιλαμβάνει περιήγηση στα πολύ ιδιαίτερα χωριά, αλλά και τοπία της Μέσα Μάνης (και κατά τους ντόπιους της μοναδικής αυθεντικής Μάνης), όπως σημειώνει η ανακοίνωση. 

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7 το πρωί της Κυριακής. Οι ώρες πορείας είναι 1 - 2 και ο βαθμός δυσκολίας 1 . Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στα γραφεία (κάθε βράδυ μετά τις 9.30 μ.μ., 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6946-052209. Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής. 

 

 

 


NEWSLETTER