Κυριακή, 09 Οκτωβρίου 2016 09:03

Αδυνατούν να πληρώσουν πρόστιμο 5.000 ευρώ 

Γράφτηκε από τον

Αδυνατούν να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν τον προηγούμενο Σάββατο στην λαϊκή αγορά Κυπαρισσίας οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες που εντοπίστηκαν να πωλούν προϊόντα χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια. Θεωρούν τα πρόστιμα εξοντωτικά, τη στιγμή που οι ίδιοι είναι βιοπαλαιστές, και όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, απλώς πήγαιναν να βγάλουν ένα μικρό εισόδημα.

Θα μπορούσε, όπως τονίζουν, να τους γίνει μια σύσταση, και αν δεν συμμορφωνόταν τότε να τους επέβαλλαν πρόστιμο. Πάντως σημειώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να πληρώσουν τα 5.000 ευρώ που τους επιβλήθηκαν

Η Διονυσία Φαρατζή που είναι η μία από τους συλληφθέντες σημείωσε: «Ενα τελαράκι κολοκυθάκια είχα, μια χούφτα λαχανάκια και μια μικρή κλούβα  ρόδια, από τα οποία μόνο 6 ευρώ είχα πάρει, εκείνα είναι τα λεφτά μου. Ηρθε στη λαϊκή ο αστυνομικός, με ρώτησε αν είχα άδεια και του είπα όχι. Εχω υποβάλει τα χαρτιά για άδεια, αλλά δεν έχει βγει ακόμη. Μας πήγαν μέσα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Το πρόστιμο που μας έβαλαν είναι 5.000 ευρώ. Θα μπορούσαν να μας πούν, μαζεύετε τα και φύγετε. Για ένα κομμάτι ψωμί πηγαίναμε, να βγάλουμε 6-10 ευρώ. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το πρόστιμο».

Ο Σωτήρης Ζωγόπουλος σημείωσε: «Κανείς δεν με ενημέρωσε για άδεια. Το πρόστιμο είναι υπερβολικό, 5.000 ευρώ μου επέβαλαν. Θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν ο Δήμος ή η Αστυνομία, να μου κάνουν μια σύσταση - πρώτη φορά ήταν, όχι να μου επιβάλουν τέτοιο πρόστιμο. Κανείς δεν βρέθηκε ποτέ να με ενημερώσει».

Κ.Μπ.