Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 21:31

Σύσκεψη για την πρόσβαση στα αγροκτήματα στο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού

Γράφτηκε από τον

Τα προβλήματα που αφορούν την πρόσβαση στα κτήματα πέριξ του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη μηχανικών της Περιφέρειας και ιδιοκτητών αγροτών, που έγινε χθες στους Γαργαλιάνους.

Για ακόμα μια φορά οι ιδιοκτήτες κτημάτων της περιοχής εξέφρασαν την αγωνία τους για το πώς θα πάνε στα κτήματα τους για την ελαιοσυγκομιδή που σε ξεκινά σε λίγες μέρες. 

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως είπαν οι αγρότες, δεν υπάρχει καν πρόσβαση στα κτήματα, ενώ σε αρκετά σημεία είδαν να μπαίνουν μπάρες στα πλαϊνά του δρόμου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάνε  και σε αυτά. Οπως επισημάνθηκε, σύμφωνα με τη μελέτη που υπάρχει για την κατασκευή του έργου, ο ανάδοχος πρέπει να την εφαρμόσει για να παραδώσει το έργο - που σημαίνει ότι πρέπει να μπουν μπάρες σε όλα τα σημεία που προβλέπει η αρχική μελέτη. Ωστόσο αν μπουν μπάρες σε όλα τα σημεία, και πολλά κτήματα που σήμερα έχουν πρόσβαση θα την χάσουν. Ετσι, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνει μια τροποποίηση της μελέτης ώστε κάποια από τα σημεία αυτά να μείνουν ανοιχτά για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και να πηγαίνει στα κτήματά του.

Από τους αγρότες και τον τεχνικό τους σύμβουλο, μηχανικό Νίκο Αναστασόπουλο, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να γίνουν και οι προσβάσεις που μέχρι σήμερα δεν έχουν δει να γίνονται. Μάλιστα από την πλευρά του αναδόχου του έργου τονίστηκε ότι μια πρώτη εκτίμηση που έχουν κάνει κοστολογεί το κόστος των παρεμβάσεων αυτών για να δημιουργηθούν προσβάσεις στις 240.000 ευρώ, που για να γίνει θα απαιτηθεί συμπληρωματική σύμβαση. Οι αγρότες ζητούν σε αυτό να συμπεριληφθεί και η διευθέτηση των ομβρίων.

Να σημειώσουμε ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Γιώργος Κωστογιάννης, ο διευθυντής Εργων της ΠΕ Μεσσηνίας Παναγιώτης Γιαννακέας, εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιάννης Αδρακτάς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Νίκος Σινάνης.

 

Κ.Μπ.