Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 18:58

Συναυλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας με τον Τoni Sfinos

Γράφτηκε από τον

 

Συναυλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Καλαμάτας,. με τίτλο "Κανένας μόνος του", με τον Τoni Sfinos & The Playmates, πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης (Λεΐκων 25).

Σε περίπτωση βροχής - κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου "Ελίτ".

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, όμως, ο κόσμος θα μπορεί να δίνει προαιρετικά όσα χρήματα θέλει, από 1 ευρώ, παίρνοντας το αντίστοιχο αποδεικτικό, από θεωρημένο μπλοκάκι.

Επταμελής επιτροπή από φορείς που στηρίζουν την εκδήλωση, θα συγκεντρώσει τα χρήματα και θα τα μοιράσει σε 10 οικογένειες πλημμυροπαθών της Καλαμάτας (από τη θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου), που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα και έχουν επιλεγεί από τις λίστες της Πρόνοιας του ΤΑΣ.

Την 7μελή επιτροπή αποτελούν εκπρόσωποι της μητρόπολης Μεσσηνίας, του Ιατρικού και του Δικηγορικού Συλλόγου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ "Διαφοροζώ", του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου και της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Ο Τoni Sfinos και οι συνεργάτες του θα μετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ δωρητές είναι ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, επιχειρήσεις και εργολάβοι της περιοχής μας.

Υπεύθυνοι της διοργάνωσης είναι οι Χάρης Βγενής και Νίκος Κουρής και συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου στην είσοδο του 13ου Δημοτικού, μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων που στηρίζουν την εκδήλωση.

Ο ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Δημήτρης Καούνης παρατήρησε ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να παραμένουν αδρανείς» και κάλεσε τους πολίτες και τους συναδέλφους του δικηγόρους  να βοηθήσουν τους πληγέντες συνδημότες μας.

Ο γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ "Διαφοροζώ" Αριστομένης Νικολόπουλος επεσήμανε ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία, είναι πράξη, όραμα και αξίες».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχάλης Μιχαήλ σημείωσε ότι «κανείς δεν είναι μόνος του, ο καθένας από τους πληγέντες να ξέρει ότι θα έχει τη συμπαράσταση των συνανθρώπων του».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας Παρασκευάς Καμαρινάκης κάλεσε όλο τον κόσμο να ενισχύσει όσο μπορεί, «για να νιώσουν οι πληγέντες ότι είμαστε κοντά τους».

Ο πρόεδρος του ΚΕΠΕΨΥ Βαγγέλης Σιδερέας προέτρεψε τον κόσμο να δείξει ότι είναι δίπλα στους πλημμυροπαθείς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές τους

Η ταμίας του Συλλόγου Γυναικών Μάνης Αγγελική - Αντιγόνη Αργύρη παρατήρησε ότι «με αγάπη και αλληλεγγύη συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια» και κάλεσε όλα τα μέλη του συλλόγου να συνδράμουν.

Την εκδήλωση στηρίζουν ακόμα: Η μητρόπολη Μεσσηνίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, η Πανελλήνια Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι Σύλλογοι Τριτέκνων Μεσσηνίας και Πολιτικών Μηχανικών Μεσσηνίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, οι Σύλλογοι Ξενία, Φαραί και Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Palso, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, η Χορωδία Αρμονία, ο Σύλλογος Ελπίδα, ο Αργης Καλαμάτας, ο Φιλοζωικός Ομιλος Καλαμάτας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μικρής Μαντίνειας Ξένιος Ζευς, το Καλλιτεχνικό Στέκι, ο Σύλλογος οι Φίλοι της Παράδοσης, η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, η Ομάδα Ευ - Τόπος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρής Μαντίνειας και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας.

Γ.Σ.