Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 19:33

Αλλαξε χώρο λόγω καιρού το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στην αίθουσα "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος" (Νομαρχία) θα γίνει τελικά το 4ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας και θα διαρκέσει μία μέρα, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου από τις 6 μ.μ. Η αλλαγή αυτή έγινε λόγω πρόβλεψης κακών καιρικών συνθηκών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 

Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει συζήτηση πάνω στο θέμα "Η αντιμετώπιση του φασισμού και η δίκη της Χ.Α." (Κώστας Παπαδάκης δικηγόρος, Κλειώ Παπαντολέων νομικός, Γιώργος Τσιάκαλος καθηγητής) και συναυλίες από τους: "Λυμένους ζυγούς", Σπύρο Γραμμένο.

Η διοργάνωση είναι της Αντιφασιστικής Κίνησης, σωματείων, φορέων και κινήσεων. 

Σύνθημα της διοργάνωσης είναι: «Λέμε "όχι" στο φασισμό, το ρατσισμό την ξενοφοβία». «Λέμε "ναι" στην ισότητα, την αλληλεγγύη, την ελευθερία, τη διαφορετικότητα. Ολοι οι άνθρωποι, οποιασδήποτε κοινωνικής προέλευσης, φύλου, φυλής, χρώματος, θρησκευτικών αντιλήψεων, σεξουαλικού προσανατολισμού, εξαρτήσεων κ.α. πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα στην εργασία, στις μετακινήσεις, στην εγκατάσταση τους σε όποιο μέρος του πλανήτη οι ίδιοι επιλέγουν. Είμαστε ενάντια στους φράχτες, στην Φρόντεξ, στη Σέγκεν, στα Δουβλίνα. Ξέρουμε ότι οι μεταναστευτικές και οι προσφυγικές ροές είναι αποτέλεσμα καταπίεσης, εκμετάλλευσης, εξαθλίωσης και κυρίως πολέμων που προκαλούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. με τη συμμετοχή και της χώρας μας. Δεν μας πείθουν επομένως τα κροκοδείλια δάκρυα για τα πνιγμένα παιδιά, και τις υποχρεώσεις απέναντι στους πρόσφυγες αυτών που δημιουργούν το πρόβλημα. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι το φασισμό και το ρατσισμό μπορεί να τον αντιμετωπίσει το σύστημα που τον γεννά και τον εκτρέφει» καταλήγει η ανακοίνωση - κάλεσμα στον κόσμο.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Γ.Σαρ.