Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 22:16

Σε φεστιβάλ λογοτεχνίας ο συγγραφέας Χάρης Λιανός 

Γράφτηκε από την

Φεστιβάλ για την λογοτεχνία του φανταστικού διοργάνωσε ο Εκδοτικός Οίκος "Συμπαντικές Διαδρομές" το Σάββατο 21 Νοεμβρίου το απόγευμα στο "Circulo Cooperativa" στο Ναύπλιο. Εκεί έλαβε μέρος και ο Καλαματιανός συγγραφέας Χάρης Λιανός με το πρώτο του βιβλίο «Η Σταχτομπούτα και ο Σπιρτούλης. Μια αγάπη όπως παλιά».

Η εκδήλωση αυτή, αποτελεί θεσμό, καθώς με τους συγγραφείς και τα βιβλία του οίκου έχει σκοπό να ταξιδεύει τους αναγνώστες στα σαγηνευτικά μονοπάτια της λογοτεχνίας.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της φαντασίας στο Ναύπλιο συμμετείχαν δεκάδες συγγραφείς, οι οποίοι παρουσίασαν τα βιβλία τους. Το Φεστιβάλ "Οψεις του Φανταστικού" άρχισαν οι Εκδόσεις να το διοργανώνουν από το 2011 θέλοντας να δημιουργήσουν έναν πανελλαδικό θεσμό για την λογοτεχνία του φανταστικού. Εναν θεσμό που σε συνδυασμό με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven», τις "Λογοτεχνικές Λέσχες για την Λογοτεχνία του Φανταστικού", τις "Ανθολογίες Λογοτεχνίας του Φανταστικού "Θρύλοι του Σύμπαντος"" και το περιοδικό «Συμπαντικές Διαδρομές» θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δομές και τις βάσεις για την ανάπτυξη της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα.

Ακολουθεί η πρώτη μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα στις 12 - 13 Δεκεμβρίου.