Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 15:14

Τα Φιλιατρά γιορτάζουν τον πολιούχο τους 

Γράφτηκε από τον

Τον πολιούχο τους Αγιο Χαράλαμπο γιορτάζουν τα Φιλιατρά, με εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα το απόγευμα και θα κορυφωθούν αύριο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δήμου, σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνει η άφιξη των μητροπολιτών στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Εκτός από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, φέτος έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν οι μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης Παύλος και Μεγάρων και Σαλαμίνας Κωνσταντίνος, οι οποίοι και θα τελέσουν τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας.

Αύριο το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ θα τελεστεί πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα γίνει λιτάνευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα ψαλεί δοξολογία στην κεντρική πλατεία.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο πλαίσιο των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση διοργάνωσαν   την Κυριακή το απόγευμα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου συναυλία του Βυζαντινού Χορού της Πολυφωνικής Χορωδίας της Πάτρας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, χοράρχη Γιάννη Κοττόρου. Ηταν μία καταπληκτική συναυλία που μάγεψε το κοινό, ενώ με θερμά λόγια στην εκδήλωση μίλησαν τόσο ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος όσο και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.

Κ.Μπ.