Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 08:23

Νέα προγράμματα κατάρτισης του ΚΕΚ

Γράφτηκε από την
Νέα προγράμματα κατάρτισης του ΚΕΚ

Τα νέα προγράμματα κατάρτισης του ΚΕΚ της Π.Ε. Μεσσηνίας παρουσίασαν χθες ο εκπρόσωπος του ΚΕΚ, περιφερειακός σύμβουλος Αποστόλης Γκούνης, και ο διευθυντής κατάρτισης Παναγιώτης Τζαβάρας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την προσεχή Δευτέρα 15 έως και την επόμενη Πέμπτη 18 του μήνα, για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο κάτω προγράμματα κατάρτισης:
Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα, είναι: Αγιογραφία. Ανάπτυξη Εφαρμογών Διαδικτύου (ηλεκτρονικό επιχειρείν). Αρχές Διοίκησης Φιλοξενίας - Ξενοδοχειακά (Hospitality Management). Αστικοί λαχανόκηποι. Γραφιστική - Επεξεργασία εικόνας - Εταιρική ταυτότητα (Photoshop). Πρακτικές εφαρμογές ηλεκτρονικού υπολογιστή και διαδικτυακά εργαλεία. Εκμάθηση εγχόρδων λαϊκών οργάνων (μπουζούκι - κιθάρα). Ζωγραφική. Θεατρικό εργαστήρι. Ιστορία τέχνης. Κατασκευή κοσμημάτων. Κοπτική ραπτική. Μεσογειακή μαγειρική. Μηχανογραφημένη λογιστική. Παρασκευή καλλυντικών. Πλεκτική χειρός. Τυροκομική. Χειροτεχνία ντεκουπάζ (Decoupage).
Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στην Κυπαρισσία, είναι: Υφαντική και πλέξιμο. Κοπτική ραπτική.
Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στη Μεσσήνη, είναι: Αγιογραφία. Χαρακτική - Ζωγραφική και τα μαθήματα θα γίνονται  στο Μουσείο Χαρακτικής "Τάκη Κατσουλίδη".
Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν σε άλλες τοπικές κοινότητες είναι: Βαλύρα, Θεατρικό εργαστήρι. Βασιλίτσι, Πληροφορική και χρήση νέων τεχνολογιών. Μικρομάνη, Μεσογειακή μαγειρική. Μουζάκι, Παραδοσιακοί χοροί. Φιλιατρά, Παραδοσιακοί χοροί.
Τα προγράμματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν σε ειδικές ομάδες, είναι: ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, Θεατρικό εργαστήρι για ΑΜΕΑ και Χειροτεχνία. Β’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, Θεατρικό εργαστήρι.
Επίσης, αυτό που τόνισε ως σημαντικό ο Απ. Γκούνης είναι η λειτουργία προγράμματος κατάρτισης σε αγρότες από γεωπόνους, σε 5 αγροτικές περιοχές του νομού για την καλλιέργεια της ελιάς.
Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις πλέον γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ ενώ πέρυσι συμμετείχαν στα προγράμματα κατάρτισης 1.000 άτομα και έγιναν 1.700 αιτήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Καλαμάτα, Νέδοντος 135, από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. Κυπαρισσία: ΔΑΟΚ από 10 π.μ. έως 12 μ. (Φωτεινή Καζάκου).


NEWSLETTER