Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 22:08

"Short movies night στη "Μπουκαδούρα"

Γράφτηκε από την

Καλλιτεχνική εκδήλωση με προβολές και θέμα "Short movies night" θα γίνει την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 9.30 μ.μ. στη "Μπουκαδούρα" στο Λιμενικό Πάρκο Καλαμάτας. Μετά από την μεγάλη επιτυχία της Οπερας Δρόμου το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας επανέρχεται με την δεύτερη προφεστιβαλική του βραδιά, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και με την συμμετοχή του 8ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας "Artfools".

Οι παρακάτω είναι 6 από τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του ελληνικού και διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας,(Φλεβάρης 2016), καθώς και η ταινία παραγωγής Αrtfools «Το πέρασμα της Αχερουσίας» του Αποστόλη Σδράλλη. 

1. «Τέσσερα τέταρτα», των Ειρήνης Χατζηκυριακίδου και Ελευθερίας Κοσμά. Η πραγματοποίηση της επιθυμίας του Θύμιου, είναι αυτή που κατευθύνει τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση στους δρόμους της Λάρισας. Ομως αυτός ο αγώνας θα αναδειχθεί ο πιο ισχυρός αντίπαλος. Τότε είναι που θα βρει χωρίς να ψάχνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

2. «Χωρίς γάλα», του Θοδωρή Βουρνά. Ενας φιλόδοξος σεναριογράφος και ένας έμπειρος παραγωγός ψάχνουν τη χρυσή τομή για την επικείμενη συνεργασία τους. Ενας από τους δύο θα πρέπει να υποχωρήσει, βάζοντας γάλα στον καφέ του.

3. «Dissonant», του Jurgen Willocx. Ο 13χρονος Μαρίνος ζει με τον πεισματάρη πατέρα του. Η επικοινωνία τους φαίνεται να έχει χαθεί για χρόνια ώσπου μια μέρα ο Μαρίνος βρίσκει τον πατέρα του να ακούει μια παλιά κασέτα στο γραφείο του...

4. «March 4», του Δημήτρη Νάκου. Η Μαρία ένα νεαρό κορίτσι από την Ουκρανία φροντίζει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό της Ελλάδας. Η κ. Ουρανία έχει πεθάνει εδώ και τρεις μέρες. Η Μαρία το κρύβει από τα παιδιά της που μένουν στην πόλη γιατί φοβάται πως θα σταματήσει να πληρώνεται ο μισθός της. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η "4 Μαρτίου" είναι η τελευταία της ευκαιρία. Μια κοινωνικοπολιτική αλληγορία των καιρών μας.

5. «Gravats» του Αλέξη Κομνάκου. Πέντε γραβάτες αναπαριστούν τους ρόλους, που ένας άντρας υπηρετεί στη ζωή του, χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Ενα σημαντικό γεγονός θα τον σπρώξει στην επίγνωση. Η τέχνη που αγαπά θα τον οδηγήσει στην αλλαγή. Οι γραβάτες του θα μεταμορφωθούν και από υλικά δέσμευσης θα γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης.

6. «Inner Land», της Βίβιαν Παπαγεωργίου. Σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό μια νεαρή δασκάλα δουλεύει σε ένα περίεργο σχολείο. Η ώρα της διαφέρει από την ώρα του σχολείου. Καθηγητές και μαθητές της παγιδεύουν σταδιακά στο δικό τους “νεκρό” κόσμο που έχει δικούς του κανόνες. Γύρω της χτίζονται τοίχοι αδιαπέραστοι.

7. "Το πέρασμα της Αχερουσίας" του Αποστόλη Σδράλλη, μια αλληγορική έκφραση του μύθου του νεκρού αδερφού. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ

1. "Rain Lotus" 7:16, by Joe Chang. Αυτή η επτάλεπτη ταινία κινουμένων σχεδίων ‘χρησιμοποιεί’ νερό και μελάνι δημιουργώντας μια οπτική εμπειρία, μια διάθεση προερχόμενη από ένα ποίημα που

αναφέρεται στο αιώνιο θέμα της ερωτικής ιστορίας. 

2. "C. Hopper Custom Menswear" 5:48, by Chloe Deaton. C. Hopper, ένας γρύλος ράφτης πρέπει να επιβιώσει από μια συνάντηση με τον παντοδύναμο Δήμαρχο Dung.

3. "Balloon Ride" 5:22, by Evan Hughes. Η ιστορία ενός αγοριού σε μια δυσλειτουργική οικογένεια, με αυτό και την μητέρα του θύματα οικιακής βίας από τον πατέρα. Το αγόρι ονειρεύεται την απόδραση, η πραγματικότητα όμως θα είναι τραγική.

4. "Farewell" 3:58, by Yu Cheng-Chu. Είδη ζώων εξαφανίζονται μέρα με τη μέρα. Η παρούσα ταινία ενημερώνει για την προστασία που ο άνθρωπος οφείλει στο περιβάλλον χρησιμοποιώντας έναν πρωτότυπο τρόπο.

5. "Οne day in july" 2:12, by Hermes Mangialardo. Ενα παιδί παίζει με την άμμο σε μία παραλία, ένας στρατιώτης εμφανίζεται κρατώντας το όπλο του...

6. "Masterpiece" 4:08, by Litian Ji. 

7. "The Blue & the Beyond" 9:36, by Youri Dekker. Η ιστορία ενός νέου, φανταστικού άντρα, του Charlie, ο οποίος ψάχνει να βρει κάποιον να του μοιάζει σε έναν κόσμο όπου ο ίδιος είναι διαφορετικός με κάθε τρόπο.

8. "The Big-Headed Boy" 9:04, by Nelson Fernandes. Ενα κοκκινομάλλικο αγοράκι πέφτει θύμα λεκτικής κακοποίησης. Μια νύχτα, με το αλύχτισμά του λύκου, βρίσκει τη λύση στο πρόβλημά του.

9. "Εmployee of the day" 15:00, by Christoph J Kellner. Στον κόσμο της μαζικής κατανάλωσης και υπερβολικής εργασιακής πίεσης, 3 άνθρωποι ζουν την καθημερινή τους ρουτίνα. Οι δύο εργάζονται σε μια γραμμή, οι δύο μοιράζονται ένα μυστικό, οι άλλοι δύο είναι μέρος του show...

10. "Living Pictures_2 story" by Tatiana Skorlupkina. Μια πρωτότυπη μουσική δημιουργεί τη διάθεση και τον ρυθμό για να ζωντανέψουν ζωγραφικούς πίνακες. Ενας φιλοσοφικός στοχασμός πάνω στην αιωνιότητα και την ομορφιά της φύσης.

11. "Backward run" 3:00, by Damien Megherbi. Ιούνιος 2013. Διαδηλωτές καταλαμβάνουν το πάρκο Taksim Gezi στην Κωσταντινούπολη. Ενώ η βία και η ένταση δυναμώνουν στους δρόμους, η τούρκική tv παίζει ντοκιμαντέρ με πιγκουίνους. Η ταινία αποτελεί μια κριτική

στην λογοκρισία των media.

12. "L’envol, 4:20" by Damien Megherbi. Ένα πουλί μέσα σε κλουβί ονειρεύεται τα σύννεφα...

13. "Resilience" 5:50, by Bianca Howell. Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού της Μογγολίας που μεγαλώνει όσο ανεβαίνει σε ένα βουνό με σκοπό να βρει το τέλος από κάτι που έχει προσωπικά χάσει.

14. "The Beach Boy" 7:50, by Hannes Rall. Η ιστορία δύο μοιραίων εραστών στο αρχαίο Βιετνάμ, βασισμένη σε έναν παραδοσιακό μύθο και εμπνέεται από την εγχώρια Ασιατική τέχνη.

15. "Olilo" 5:44, by Ao Li. Η ιστορία ενός εσωστρεφούς κοριτσιού δέσμιο του ίδιου του διάφανου προσωπικού του χώρου. Μέσω ενός συνδυασμού παραδοσιακής κινηματογράφησης και ψηφιακής ζωγραφικής, εστιάζει στην αγάπη και το μοίρασμα.

 

16. "Der Erlkönig" 4:17, by Małgorzata Miklaszewska. Μια ‘εικονογράφηση’ του ποιήματος Der Erlkönig του Johann Wolfgang von Goethe, την ιστορία ενός πατέρα που μεταφέρει το άρρωστο παιδί του μέσα στη νύχτα. Ο γιος καλεί το πνεύμα του δάσους Erlking…