Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 22:28

"Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία" στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
"Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία" στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Εκδήλωση με τίτλο «Adapt2Change: Νέες τεχνολογίες στη σύγχρονη γεωργία: Τεχνολογίες παραγωγής θερμοκηπιακών προϊόντων με μειωμένες εισροές» θα γίνει από το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα αύριο στις 12 το μεσημέρι στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Adapt2Change» (Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους), το οποίο έχει στόχο την επίδειξη της ικανότητας προσαρμογής της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή υδατικών πόρων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Life" της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Με δεδομένο πως η λειψυδρία και η ρύπανση των υδάτων είναι μία περιβαλλοντική απειλή που επηρεάζει μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, το «Adapt2Change» φιλοδοξεί να προωθήσει βιώσιμες γεωργικές πρακτικές που να μπορούν να εφαρμοστούν από όλους τους αγρότες.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου, το KEK Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η ICON Group Τεχνική ΕΠΕ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 12 μ. έναρξη, 12.30 μ.μ. Κωνσταντίνος Κίττας καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "Τεχνολογίες ρύθμισης του κλίματος των θερμοκηπίων - Η περίπτωση του κλειστού θερμοκηπίου". 1 μ.μ. Αναστάσιος Κώτσιρας αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου "Υδροπονικές καλλιέργειες - Παρόν και μέλλον", 1.30 συζήτηση.


NEWSLETTER