Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 07:56

Wheeling2help ΙΙ: Οι ποδηλάτες της ελπίδας το Σάββατο στην Καλαμάτα 

Γράφτηκε από την
Wheeling2help ΙΙ: Οι ποδηλάτες της ελπίδας το Σάββατο στην Καλαμάτα 

Από την Καλαμάτα θα περάσει το Σάββατο 1η Οκτωβρίου η πρωτοβουλία για τα άτομα με αναπηρία "Wheeling2help ΙΙ" και συγκεκριμένα από την Κεντρική Πλατεία στις 6 μ.μ.

Οι δύο ποδηλάτες Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και Δώρα Μπίτση είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της ιδέας. Η Καλαμάτα θα γίνει έτσι "φάρος" ελπίδας, χαράς, παιχνιδιού και αισιοδοξίας...

Το ταξίδι του Ελπη και της Δώρας άρχισε στις 7 Σεπτεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη και οι συμμετέχοντες σε 32 ημέρες έχουν σκοπό να διανύσουν με ποδήλατο απόσταση 1.700 χλμ. περνώντας από 20 πόλεις με τελικό προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα υποδεχθεί τους ποδηλάτες το Σάββατο 1η Οκτωβρίου σε μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, αθλητισμού και εθελοντισμού με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, συλλόγων, μαθητών και πολιτών. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση για την αναπηρία, που αφορά στην κίνηση, την όραση, την ομιλία και την ακοή, μέσω του αθλητισμού, της τέχνης, της υγείας και της δημιουργικής απασχόλησης. Ολοι για λίγες ώρες θα μπορέσουν να βιώσουν ό,τι βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία. Μέσα από τη συνεργασία φορέων, οργανισμών, ομάδων και εθελοντών θα γνωρίσουν τον κόσμο της αναπηρίας. Η πρωτοβουλία «Wheeling2help ΙΙ», που τελεί υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής παράλληλα με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά. Πέρυσι οι υπεύθυνοι διέσχισαν 2.500 χλμ. στην Ευρώπη με αφετηρία το Λονδίνο και σε 35 ημέρες έφθασαν στην Αθήνα, περνώντας από 8 χώρες και συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ, τα οποία πρόσφεραν στην “Φλόγα” για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο "Κύμα", εκ μέρους της ομάδας των διοργανωτών της Καλαμάτας η Νέλλυ Κουβελάκη μίλησε για τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη και τη Δώρα Μπίτση, καθώς και για το τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Πρόσθεσε πως στόχος ήταν να αγοραστούν 5 αναπηρικά αμαξίδια και πως οι επιχειρηματίες της πόλης βοήθησαν με μεγάλη προθυμία.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος πρόσθεσε πως ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει με μεγάλη χαρά στη δράση αυτή που θα προβάλει τις ιδιαιτερότητες και τις ικανότητες των συνανθρώπων μας με αναπηρία. 

Ο Ηλίας Καλφακάκος είπε πως το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 5.30 μ.μ. από το σημείο Νέδοντος και Μακεδονίας, όπου οι ποδηλάτες της Καλαμάτας θα υποδεχθούν τον Ελπη και τη Δώρα, οι οποίοι θα έρχονται από το Μελιγαλά. Κατόπιν, όλοι μαζί θα σχηματίσουν μια μεγάλη καρδιά, η οποία θα φωτογραφηθεί από ψηλά. 

Ο Γρηγόρης Τσώνης συνέχισε μιλώντας για τις αθλητικές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Αυτές θα είναι μεταξύ άλλων: αγωνίσματα με θέμα την αναπηρία, χορός, επίδειξη σκύλων - οδηγών, επίδειξη γραφής σε γραφομηχανή Μπρέιγ, κατασκευή κούκλας. Ακόμη θα υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από συλλόγους ατόμων με αναπηρία, αλλά και άλλους φορείς και πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα για την δωρεά μυελού των οστών. 

Τέλος η Εφη Σπηλιοπούλου πρόσθεσε πως η παρέα "Ανεμος" θα συγκεντρώνει τρόφιμα και γάλα για τους πλημμυροπαθείς και πως επίσης στην πόλη θα βρεθεί ο Πέτρος Καλούπης, ο δημιουργός του "facebook" για άτομα με αναπηρία. Ο ίδιος θα κάνει ένα δώρο - έκπληξη στο Δήμο Καλαμάτας. 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.wheeling2help.com/ και στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/wheeling2helpkalamata

Γ.Σαρ. 

 


NEWSLETTER