Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 18:22

Ο «τοίχος της καλοσύνης» έρχεται και στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Μια πραγματικά από τις τρυφερές ιδέες της κρίσης έρχεται να υλοποιηθεί και στην Καλαμάτα.

Ο «τοίχος της καλοσύνης», τον οποίο εδώ στη Μεσσηνία έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες από τον κόσμο και σε πρόσφατες μεμονωμενες προσπάθειες στην Ελλάδα, έρχεται χάρη στην πρωτοβουλία κάποιων συνανθρώπων μας για να γεμίσει από εμάς με πολλή αγάπη και αγαθά – κυρίως φαγητό  για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που συμπολίτες μας κρεμούν έξω από κάδους απορριμμάτων σακουλίτσες με την ένδειξη «καθαρό φαγητό». 

Όπως αναφέρεται στην ομάδα που δημιουργήθηκε στο Facebook για τον «τοίχο της καλοσύνης» στην Καλαμάτα: «Αποκλειστικός στόχος της προσπάθειάς μας είναι να φύγουν οι σακούλες «καθαρό φαγητό» από τους κάδους σκουπιδιών και όσοι θέλουν και έχουν τη δυνατότητα, να μπορούν να τις αφήνουν όμορφα στις κρεμάστρες που έχει τοποθετήσει η ομάδα σε διάφορα σημεία της πόλης. Επίσης ως ομάδα προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε και άλλους συμπολίτες μας στην έννοια της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Πιστεύουμε επίσης ότι δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη ούτε μία μπουκιά φαγητό και κανένας συνάνθρωπός μας να μην ψάχνει στα σκουπίδια για φαγητό. Ήταν τόσο απλοϊκό και φυσικό για μας, υλοποιήθηκε χωρίς δεύτερες σκέψεις, με μεγάλη χαρά και πολύ ενθουσιασμό, βγαίνοντας εμείς οι ίδιοι πρώτα από τον μικρόκοσμό μας και τα δικά μας προβλήματα. Δεν το ξεκινήσαμε σε καμία περίπτωση για την προσωπική μας προβολή παριστάνοντας τους «καλούς» και «φιλάνθρωπους». Ως ομάδα κινούμαστε με κριτήριο την αλληλεγγύη, την ανιδιοτελή προσφορά και τις αγνές προθέσεις των συνανθρώπων μας και με βάση τους πιο πάνω στόχους. Επίσης δεν επιβάλουμε σε κανέναν να ακολουθήσει τη δική μας λογική και ιδεολογία. 

Ο καθένας που αποφασίζει να εφαρμόσει την ιδέα μας στη γειτονιά του ή στην πόλη του, είναι ελεύθερος να το κάνει με όποιον τρόπο θέλει και με δική του ευθύνη. Η σελίδα της ομάδας «Τοίχος της καλοσύνης - Καλαμάτα» στο FB δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τους στόχους της ομάδας της Καλαμάτας. Θα βοηθήσουμε όποιον θέλει να ξεκινήσει την προσπάθεια στον τόπο του, προτείνοντας τον τρόπο που λειτουργούμε, την φιλοσοφία και τους στόχους που έχουμε ως ομάδα Καλαμάτας. Και μέχρι εκεί. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει ο ίδιος να υλοποιήσει την ιδέα στον τόπο του, όπως αυτός νομίζει και έχοντας την πλήρη ευθύνη».

Όπως αναφέρεται σε μια από τις αναρτήσεις, σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για το πού θα τοποθετηθούν οι πρώτες κρεμάστρες. 

Κ.Δ.