Εκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικών μέσων διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου στο ξενοδοχείο "Horizon Blu" στην Καλαμάτα ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών ν. Μεσσηνίας.
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 19:37

"Νότες παιχνιδιών" για όλα τα παιδιά

Γράφτηκε από την
Το λεύκωμα "Νότες παιχνιδιών" αποτελεί μια εξαιρετική συλλογή από μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια που απασχολούν τα παιδιά στις αυλές των σχολείων.
Το Ραπτόπουλο, το ορεινό χωριό της Τριφυλίας, επισκέφθηκε χθες η Β’ τάξη του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων.
Τέσσερα Ομογενειακά Σχολεία επισκέφτηκαν σήμερα το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας.
Το 2ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Γεωπονίας διοργανώνεται την Πέμπτη από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο.
Δύο ομάδες από το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά διακρίθηκαν στον καινοτόμο διαγωνισμό με λειτουργία επιχειρηματικού προσομοιωτή διοίκησης για μαθητές Λυκείων “Young Business Talents”.
Έξι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας, μαζί με τους δύο συνοδούς καθηγητές τους, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στο Βαλντεπένιας της επαρχίας Μάντσα στην Ισπανία…
Προς απάντηση των δηλώσεων του κ. Χανδρινού που δημοσιεύτηκαν στο ρεπορτάζ της εφημερίδας σας στις 06.03.2024 για τον ανελκυστήρα του 1ου, 2ου και Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας, εμείς οι εκπρόσωποι Γονέων…
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024 20:50

Βιωματική εκπαίδευση σπουδαστών του ΙΕΚ Ορίζων

Γράφτηκε από την
Μια ολιστική εμπειρία βιωματικής εκπαίδευσης διοργάνωσε και υλοποίησε την περασμένη Τετάρτη το ΙΕΚ Ορίζων, σε συνεργασία με την ομάδα του Chef Γιάννη Λουκάκου.
Στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό».
Ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος βρέθηκε χθες στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας και μίλησε για τον Πέτρο Θέμελη.
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 22:20

Σχολική γιορτή για το 1821 στη Νέδουσα

Γράφτηκε από την
Στη σχολική εορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 που θα πραγματοποιηθεί στη Νέδουσα, γενέτειρα του αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης Νικήτα Σταματελόπουλου (Νικηταρά) προσκαλούν το Γυμνάσιο και το…
Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή ολοκληρώθηκε το συνέδριο που διοργάνωσαν το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο διεξήχθη στο χώρο του 7ου…
Θλίψη σκόρπισε στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο θάνατος του καθηγητή Αρχαιομετρίας και πρώην κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκου Ζαχαριά.
Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας πραγματοποίησε στις 15 Μαρτίου διαδικτυακή σύνδεση με τον δρ. Στέφανο Λεοντσίνη, ερευνητή στον τομέα της φυσικής σωματιδίων από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία.
Τριάντα περίπου 30 μαθητές και καθηγητές σχολείων από την Τουλούζη της Γαλλίας, από την περιοχή του Λέτσε της Απουλίας (από τις πόλεις Καλημέρα και Mαρτινο) και του 3ου Λυκείου Καλαμάτας,…
Συνεργείο εργαζόταν σήμερα Σάββατο, στο σχολικό συγκρότημα του 1ου - 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας και τοποθετούσε πυρίμαχο πάνελ στο ασανσέρ για μαθητές ΑμεΑ, για να πιστοποιηθεί και επιτέλους, να λειτουργήσει.
Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και της ΚΟΙΝΣΕΠ thera+.
Τη Βουλή επισκέφθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου μαθητές και μαθήτριες του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, μαζί με δύο εκπαιδευτικούς.
Τελετή αναγόρευσης του Κώστα Χρηστάκη, συγγραφέα, παιδαγωγού, Ειδικού Παρέδρου ε.τ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είναι…
Σελίδα 1 από 266

NEWSLETTER