Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016 08:03

Ξεκινά αύριο το Θερινό Σχολείο 

Γράφτηκε από την
Ξεκινά αύριο το Θερινό Σχολείο 

Ξεκινά στην Καλαμάτα, αύριο Δευτέρα 18 Ιουλίου, το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, το οποίο διοργανώνεται για 11ο συνεχόμενο καλοκαίρι από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής - Καναδά.

H τελετή έναρξης του σχολείου -στο οποίο θα μετάσχουν 37 ομογενείς φοιτητές από 18 έως 24 χρόνων, καθώς και 4 συνοδοί δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, όπως και 4 εκπρόσωποι της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας- έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, στην Καλαμάτα.

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι κυρίως η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (γραπτός και προφορικός λόγος), η γνωριμία των φοιτητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγώς ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν, Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικό Πολιτισμό από καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - ενώ στο πρόγραμμα του σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του παραδοσιακού πολιτισμού.


NEWSLETTER