Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 09:31

Βήμα ζωής για 911 νέους Μεσσήνιους φοιτητές

Γράφτηκε από την
Βήμα ζωής για 911 νέους Μεσσήνιους φοιτητές

Το χαμόγελο της... επιτυχίας ζωγραφίστηκε χθες το πρωί στα πρόσωπα 957 Μεσσηνίων επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις των σχολών βάζοντας τέλος στην αγωνία των διαγωνιζομένων. 

Από τους 911 Μεσσήνιους επιτυχόντες οι 93 θα σπουδάσουν στην Καλαμάτα, αφού οι 63 πέρασαν σε καλαματιανές σχολές του ΤΕΙ Πελοποννήσου και 30 επέλεξαν να σπουδάσουν Φιλολογία ή Ιστορία, Αρχαιολογία και Διαχείριση Πολιτισμικών Αγαθών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ουσιαστικά 1 στους 10 Μεσσήνιους επιτυχόντες θα σπουδάσει στην Καλαμάτα και η επιλογή αυτή κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά εξαιτίας της κρίσης. 

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το υπουργείο, σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εισάγονται 780 φετινοί απόφοιτοι των σχολείων της Μεσσηνίας και 180 απόφοιτοι προηγούμενων ετών. Από τους 780 φετινούς επιτυχόντες οι 710 αποφοίτησαν από Γενικό Λύκειο, οι 51 από ΕΠΑΛ, οι 13 από το Μουσικό Σχολείο και οι 6 από το Εσπερινό Λύκειο. Το 1ο Λύκειο Καλαμάτας είχε τους περισσότερους επιτυχόντες (113) και ακολουθούν το 4ο Λύκειο Καλαμάτας με 102 επιτυχόντες, το 3ο Λύκειο με 68 και το Λύκειο Κυπαρισσίας με 56. 

Οσον αφορά τις βάσεις των σχολών της Καλαμάτας, παρουσίασαν άνοδο, εκτός  από τη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων που είχε πτώση 6,2%. 

Δείτε αναλυτικά οι βάσεις των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

 

 


NEWSLETTER