Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 08:16

Σάρωσε τα βραβεία στη Ρομποτική το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Σάρωσε τα βραβεία στη Ρομποτική το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (βίντεο και φωτογραφίες)

Σάρωσε τα βραβεία και θα συμμετάσχει για 2η χρονιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρομποτικής το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, με επικεφαλής τον ιερέα καθηγητή Πληροφορικής Σωτήριο Μαστέα. 

Οι 3 ομάδες Ρομποτικής του σχολείου, με 4 ρομπότ και με την ονομασία “Kalamata sharks” Ι, ΙΙ και III διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τον οποίο διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, μετά από τη σημαντική επιτυχία που σημείωσε σε περιφερειακό επίπεδο, την περασμένη Πέμπτη, στην Τρίπολη.

Η πρώτη ομάδα με ένα ρομπότ, έλαβε την 1η θέση (κατηγορία: Regular Junior High) με τους μαθητές (αλφαβητικά): Αναστάσιο Καπετανάκη, Ιωάννα Σταθοπούλου και Αριστείδη Σταθουλόπουλο.

Η δεύτερη ομάδα έλαβε τη 2η θέση (κατηγορία Regular Junior High) με τους μαθητές: Θεόδωρο Ζερβάκη, Ιωάννη Ρίζο και Μιχάλη Ροδίτη.

H τρίτη ομάδα με δύο ρομπότ και θέμα το ποδόσφαιρο, έλαβε επίσης τη δεύτερη θέση (κατηγορία: Gen II Football) με τους μαθητές: Νικηφόρο Βαγενά και Λεωνίδα Σκουρτσίδη.

 

Οι ομάδες θα διαγωνιστούν και πάλι στην Ντόχα του Κατάρ, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου και τα παιδιά έδωσαν σκληρό αγώνα για να τελειοποιήσουν τα ρομπότ και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις μέχρι τώρα δοκιμασίες. Ολα δηλώνουν ικανοποιημένα από την εξέλιξη, ύστερα από τις διακρίσεις που έλαβαν και περιμένουν με αγωνία τους Ολυμπιακούς, απ’ όπου σκοπεύουν να επιστρέψουν νικητές.

Με δεδομένη ωστόσο την έλλειψη χρηματοδότησης από τη μεριά της Πολιτείας, και σ' αυτή την περίπτωση είναι αναγκαία η συμβολή τόσο των οικογενειών των μαθητών που συμμετέχουν όσο και του σχολείου, ενώ φυσικά η όποια χορηγία είναι καλοδεχούμενη καθώς το κόστος για την αποστολή στο Κατάρ είναι ιδιαίτερα υψηλό -σύμφωνα με το διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Σικαλιά, ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

Να σημειωθεί πάντως η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή μέχρι τώρα των Μητροπόλεων Μεσσηνίας και Μάνης, πέρυσι και φέτος αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον π. Σωτήριο, όλο αυτό το εγχείρημα έχει στόχο τα παιδιά να αγαπήσουν τη Ρομποτική και αυτή να διαδοθεί, αφού πρόκειται, όπως λέει χαρακτηριστικά, για το καλύτερο μάθημα Πληροφορικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά διέθεσαν πάρα πολλές ώρες για την προετοιμασία των ομάδων. Η κατασκευή των ρομπότ άλλωστε και ο προγραμματισμός τους δεν είναι κάτι απλό και για την επίτευξη της νίκης χρειάζεται αρκετή και ομαδική δουλειά. 

Τώρα βάζουν... πλώρη για Κατάρ και ελπίζουν να λάβουν την πρώτη θέση.

Κ.Δ.


NEWSLETTER