Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 08:14

Μαθητές από το Πεταλίδι στο Ευρωκοινοβούλιο

Γράφτηκε από την
Μαθητές από το Πεταλίδι στο Ευρωκοινοβούλιο

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή των 24 μαθητών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και των 2 συνοδών καθηγητών Ελένης - Μαρίας Ρουμπέκα, του 4ου Λυκείου Κορίνθου και Λουκά Δημόπουλου, του Λυκείου Πεταλιδίου, σε ημερίδα που διοργανώθηκε την 30ή Οκτωβρίου 2015 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην έδρα του στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Εuroscola".

Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις προγραμματισμένες εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του και είχαν την ευκαιρία να γίνουν ευρωβουλευτές, ανταλλάσσοντας απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης με 500 περίπου συνομηλίκους τους από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης.

Οι Ελληνες μαθητές απηύθυναν επίκαιρες ερωτήσεις στους αξιωματούχους του Ευρωκοινοβουλίου που τους υποδέχτηκαν  και στους αρμόδιους για το πρόγραμμα. Παράλληλα, απέκτησαν εμπειρία στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που χρησιμοποιείται στο ευρωκοινοβούλιο απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Ο περιφερειακός διευθυντής Παναγιώτης Πετρόπουλος συνεχάρη όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.


NEWSLETTER