Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 08:21

Mαθητές από την Κορώνη στην Σορία της Ισπανίας

Γράφτηκε από την

Πρωταγωνιστές της 1ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολείων με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή θα είναι οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κορώνης του Δήμου Πύλου - Νέστορος, καθώς σήμερα το πρωί ταξιδεύουν για τη Σορία της Ισπανίας.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη και πρόσκληση από τη Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, οι νεαροί μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν με συνομήλικους τους, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Κορώνης και της Soria αντίστοιχα, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο το θέμα της Μεσογειακής Διατροφής και της επίδρασης που έχει στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού η εγγραφή της στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco.

Ανάμεσα στους μαθητές που θα έχουν την ευκαιρία για αυτό το ταξίδι εμπειριών και γνώσεων βρίσκεται και η 14χρονη Μαρία Κυριαζή, η οποία είχε αριστεύσει στον πρόσφατο διαγωνισμό έκθεσης ιδεών, γράφοντας για την αντίληψη που έχουν οι μαθητές για τη Μεσογειακή Διατροφή και κερδίζοντας το 1ο βραβείο. Συνοδός στο ταξίδι των μαθητών θα είναι η διευθύντρια του Γυμνασίου Κορώνης Ελένη Γκλεγκλέ.