Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 20:04

Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο στο Κοπανάκι λόγω διαμαρτυρίας

Γράφτηκε από τον

Κλειστό κράτησαν χθες το πρωί οι γονείς το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου και το ίδιο θα κάνουν και σήμερα, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο στις δυσκολίες μετακίνησης των μαθητών από Πολυθέα και Αετό.

Εντεκα παιδιά από τα δύο αυτά χωριά αναγκάζονται να ξεκινούν από τα άγρια χαράματα και να παίρνουν στις 7 το πρωί το λεωφορείο της γραμμής για να τα μεταφέρει στο σχολείο τους στο Κοπανάκι. Οι γονείς διαμαρτύρονται πρωτίστως για το θέμα της ασφάλειας των μικρών μαθητών με λεωφορείο, όπου ο καθένας μπορεί να μπαίνει μέσα, αλλά και για το πολύ πρωινό της μετακίνησης. Για το λόγο αυτό ζητούν να μπουν δύο δρομολόγια με ταξί, ώστε τα παιδιά να μεταφέρονται με ασφάλεια και στην ώρα τους στο σχολείο.

Αυτό μας επισήμανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Δημήτρης Καμπούκος, συμπληρώνοντας πως από την αρχή της χρονιάς είχαν προβλήματα με τις μετακινήσεις και μόλις πριν 2 εβδομάδες μπήκαν δρομολόγια. Στη συγκεκριμένη μετακίνηση των 11 μαθητών τόνισε πως υπάρχει βασικό ζήτημα ασφάλειας για τα παιδιά, όταν σε τόσο μικρή ηλικία αναγκάζονται να μετακινούνται μόνα τους. "Ζητάμε να μπουν δύο δρομολόγια ταξί όπως γίνεται το μεσημέρι που επιστρέφουν, αλλά όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια, για να μπορούν και οι γονείς να είναι ήσυχοι ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή" μας είπε και υπογράμμισε πως ήδη εδώ και μια εβδομάδα οι γονείς από Πολυθέα και Αετό έχουν σταματήσει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γι' αυτό και όλοι μαζί ζητούν να βρεθεί λύση άμεσα.

Κ.Μπ.