Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 08:12

Στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας 310.000 ευρώ από το κληροδότημα Μαρίνας Αριδά

Γράφτηκε από την

 

Υπογράφηκαν χθες τα συμβόλαια της εκποίησης του κληροδοτήματος της Μαρίνας Αριδά και 310.000 ευρώ κατατέθηκαν στο λογαριασμό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Το έργο της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και με στόχο οι εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, υπογράφηκαν χθες στην Κυπαρισσία στο συμβολαιογραφικό γραφείο της Ευθυμίας Στρατικοπούλου τα συμβόλαια για την εκποίηση του κληροδοτήματος της Μαρίνας Αριδά. Υπογράφηκαν από τους εκτελεστές της διαθήκης Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό, τον αγοραστή του ακινήτου Ευστάθιο Ηλιόπουλο και το διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργου Μπέζου παρόντος του διοικητικού διευθυντή του νοσοκομείου της τριφυλιακής πρωτεύουσας Θεόδωρου Ντέντε. Το ποσό των 310.000 ευρώ κατατέθηκε σε λογαριασμό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την ριζική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, σύμφωνα με την βούληση της διαθέτιδος. 

 

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γ. Μπέζος μίλησε για ιστορική στιγμή για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και σημείωσε: «Από σήμερα και σύμφωνα πάντα με την βούληση της διαθέτιδος ξεκινάει εντατικά ένας νέος κύκλος διαδικασιών για την ριζική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Ηδη έχουμε ενσωματώσει στο Πρόγραμμα Προμηθειών 2015 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το συγκεκριμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που απαρτίζεται από 10 σύγχρονα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, 13 πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ένα σύστημα επεξεργασίας νερού. Η σημερινή εξέλιξη σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου, την έλευση 6 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και με την ωρίμανση της πρότασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου αποτελούν αναγκαία και ικανή συνθήκη, ώστε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να επιτελεί τον ουσιαστικό υγειονομικό ρόλο και αποστολή του».