Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 09:10

Ψηφιακά «έξυπνο» το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ψηφιακά «έξυπνο» το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Με μία ώριμη πρόταση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ε», που θα ενταχθεί πολύ σύντομα σε πρόγραμμα της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας με τη χρήση της τεχνολογίας-καινοτομίας προχωρά στον ανασχεδιασμό και την εισαγωγή νέων διαδικασιών και υπηρεσιών, με πολλαπλά οφέλη τόσο για το προσωπικό όσο και για τους νοσηλευόμενους.

Η πρόταση αυτή έχει παρουσιαστεί από το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναδάκη, στον συμπατριώτη μας υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, καθώς και στον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, αρμόδιο για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Υγεία Γιάννη Μπασκόζο - κι έχει λάβει απ’ όλους τη σχετική έγκριση.

Το «έξυπνο» λοιπόν νοσοκομείο είναι, σύμφωνα με τη Διοίκηση, το όραμα για το νοσοκομείο του μέλλοντος, όπου όλα (άνθρωποι, συστήματα και διαδικασίες) είναι διασυνδεδεμένα προκειμένου να διαλειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους.  

Τα σύγχρονα νοσοκομεία χρησιμοποιούν ορισμένες από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες στον κόσμο. Εκτός από προηγμένο εξοπλισμό για τη διάγνωση και τις διαδικασίες θεραπείας του ασθενούς, διαθέτουν προηγμένα συστήματα για τη διαχείριση των εικόνων (PACS), την αποθήκευση αρχείων ασθενών και πολλά ακόμη. Τα περισσότερα νοσοκομεία διαθέτουν επίσης εξελιγμένα και ασφαλή δίκτυα δεδομένων και επικοινωνίας, που προσφέρουν πρόσβαση στο Internet, τηλεφωνία και συνδεσιμότητα IP παντού. 

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες όταν οι πόροι του νοσοκομείου είναι διασυνδεδεμένοι και αλληλοεπιδρούν. Ετσι λοιπόν, με τη χρήση των τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής, το Γ.Ν. Καλαμάτας φιλοδοξεί να βελτιώσει: 

• την ποιότητα της φροντίδας του ασθενούς 

• το κόστος των υπηρεσιών, 

• τις όποιες ελλείψεις στη στελέχωση, 

• τους περιορισμούς στη χωρητικότητα, 

• την ασφάλεια και ιδιωτικό απόρρητο. 

 

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Η πρόταση για τη λειτουργία του Γ.Ν. Καλαμάτας ως «Πρότυπο Εξυπνο Νοσοκομείο» περιλαμβάνει 5 βασικές αρχές, οι οποίες συνοπτικά είναι: 

1. Ο ασθενής στο επίκεντρο (Patient Centred) - που αφορά την αντίληψη λειτουργίας με σκοπό να διευκολύνει και να βελτιώσει την περίθαλψη των ασθενών, την ικανοποίησή τους, την ασφάλειά τους και τη συνολική εμπειρία τους από την παραμονή τους στο νοσοκομείο. 

2. Το προσωπικό στο επίκεντρο (Staff Centred) - που αφορά την έμφαση στη διευκόλυνση, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στην ικανοποίηση των εργαζομένων, στην παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά τους. 

3. Το νοσοκομείο στο επίκεντρο (Hospital Centred) - που αφορά τη διαδικασία καλύτερης αξιοποίησης των πόρων του Νοσοκομείου, την αποδοτικότητα στη λειτουργία του και την οικονομική επίδοση.  

4. Το σύστημα υγείας στο επίκεντρο (Health System Centred) - με κύριο στόχο το Νοσοκομείο της Καλαμάτας να αποτελέσει σημείο αναφοράς κατά τη διαδικασία υλοποίησης της μεταρρύθμισης για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την παρέμβαση στο πληθυσμό της Περιφέρειας, μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας, που θα αξιοποιούν την υποδομή του Νοσοκομείου (λ.χ. Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενούς - EMR) σε συνεργασία και με τις μονάδες ΠΕΔΥ της Περιφέρειας.  

5. Η καινοτομία στο επίκεντρο (Innovation Centred) - με σκοπό το Νοσοκομείο Καλαμάτας να αποτελέσει το πρότυπο νοσοκομείο για την εφαρμογή καινοτόμων διαδικασιών και πρακτικών στην παροχή υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγείας, στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας των δημοσίων υγειονομικών δομών. 

 

ΤΑ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Με βάση τα παραπάνω, το έργο που θα υλοποιηθεί θα περιλαμβάνει Βασικές Υποδομές και Υποσυστήματα τα οποία πρέπει καθολικά να διαλειτουργούν, επιτρέποντας στο Γ.Ν. Καλαμάτας να πετύχει τους επιχειρησιακούς του στόχους. 

Τα υποσυστήματα που θα εγκατασταθούν είναι τα ακόλουθα: 

• Σύγχρονη IP τηλεφωνίας (φωνή και δεδομένα) για ασύρματες ΙΡ συσκευές. Το υποσύστημα ΙΡ τηλεφωνίας επεκτείνει τις λειτουργίες και δυνατότητες για επικοινωνία, ενημέρωση και προσφοράς νέων υπηρεσιών για το προσωπικό του Νοσοκομείου, μέσω των προσφερόμενων ασύρματων ΙΡ τηλεφώνων. Επίσης, παρέχει αδιάλειπτη επικοινωνία (roaming) μέσω του ασύρματου δικτύου προκειμένου να υπάρχει άμεση δυνατότητα επικοινωνίας από οπουδήποτε, μειώνοντας ουσιαστικά τα τηλεπικοινωνιακά κόστη του Νοσοκομείου.  

• Αρχειοθέτηση, διαχείριση και διανομή ψηφιακών απεικονιστικών δεδομένων (PACS). Το υποσύστημα αυτό αποσκοπεί στη  βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου και τη σταδιακή μετάβαση από το τρέχον περιβάλλον εργασίας σε περιβάλλον διακίνησης ψηφιακής πληροφορίας (paperless / filmless hospital). Το υποσύστημα PACS αναμένεται να συμβάλει στη: 

- Βελτίωση των υπηρεσιών αποθήκευσης, ανάκτησης και διανομής των παραγόμενων ιατρικών εικόνων και ιατρικών πορισμάτων σε όλους τους αρμόδιους χρήστες 

- Βελτίωση του χρόνου γνωμάτευσης των απεικονιστικών εξετάσεων 

- Μείωση του κόστους λειτουργίας των εργαστηρίων (π.χ. διαχείριση films, χημικών) 

- Βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαστηρίων και κατ’ επέκταση του Νοσοκομείου αφού θα είναι πιο εύκολη η καθημερινή του εργασία.

• Παρακλίνιες τερματικές συσκευές. Το Υποσύστημα Παρακλίνιων Τερματικών Συσκευών θα αποτελεί την πύλη πρόσβασης τόσο των νοσηλευομένων και των συνοδών τους, όσο και των ιατρών και του νοσηλευτικού και υπόλοιπου προσωπικού, στις νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του έργου.  

Αναλυτικότερα: Μέσω της παρακλίνιας τερματικής συσκευής, οι νοσηλευόμενοι και οι συνοδοί τους θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, επικοινωνίας, κατάρτισης και υποστήριξης - ενώ οι ιατροί, το νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπόλοιπες διοικητικές υπηρεσίες που προβλέπονται στα πλαίσια του έργου. Ο χρήστης - ασθενής θα μπορεί να βλέπει τηλεόραση, να  ακούει ραδιόφωνο, να βλέπει ταινίες, να έχει πρόσβαση σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το νοσοκομείο, καθώς και να περιηγείται στο Διαδίκτυο. Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα κλήσης του νοσηλευτικού προσωπικού, η οποία θα διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του νοσηλευόμενου. Με χρήση διαφορετικών επιλογών στην οθόνη αφής (π.χ. διαφορετική κλήση για φαγητό, για φάρμακα, έκτακτη ανάγκη, τουαλέτα, κλπ.), θα διευκολύνεται ιδιαίτερα η διάδραση των ασθενών με το νοσηλευτικό προσωπικό, μειώνοντας παράλληλα το φόρτο εργασίας τους. 

• Πληροφοριακό σύστημα HIS. Η ολοκλήρωση των συστημάτων, θα γίνει λαμβάνοντας σαν κεντρικό άξονα το υφιστάμενο Πληροφοριακό Σύστημα του Νοσοκομείου (HIS). Το νοσοκομείο επιθυμεί να διατηρήσει και να αξιοποιήσει περαιτέρω το Υφιστάμενο Πληροφοριακό Σύστημα. 

• Σύστημα υποστήριξης κλινικών αποφάσεων. Η εφαρμογή αφορά τη δυνατότητα πρόσβασης των ιατρών του ΓΝ Καλαμάτας σε σύστημα υποστήριξης κλινικών αποφάσεων. Μέσω του συστήματος οι ιατροί θα έχουν στη διάθεσή τους την πιο πρόσφατη ιατρική πληροφορία, μέσω αξιόπιστων, επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων (δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις σε συνέδρια, βέλτιστες πρακτικές, κ.α.) που είναι διαθέσιμες για τη βελτίωση της φροντίδας και της ποιότητας θεραπείας των ασθενών. Το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι η μείωση του χρόνου παραμονής για τους ασθενείς στο νοσοκομείο καθώς και η μείωση για πιθανές επανεισαγωγές. Το υποσύστημα αναμένεται επίσης να βοηθήσει στην υψηλού επιπέδου συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, καθώς και στην καλύτερη τεκμηρίωση των ιατρικών γνωματεύσεων, με αποτέλεσμα την αποφυγή ιατρικών λαθών και παραπόνων για το ιατρικό έργο. 

• Διαχείριση και απόδοση αναφορών. Σε αυτό το πλαίσιο, το υποσύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακής Απόδοσης και Αναφορών θα παρέχει ένα κεντρικό ενοποιημένο περιβάλλον αποτελεσματικής παρουσίασης, επικοινωνίας, διαχείρισης και παρακολούθησης των αναφορών και των δεικτών επιχειρησιακής απόδοσης, που θα παράγονται με αυτοματοποιημένο τρόπο από τα δεδομένα των υποσυστημάτων του έργου -και, μελλοντικά, των υπολοίπων πληροφοριακών συστημάτων του Νοσοκομείου-, με δυνατότητα πρόσβασης από όλους τους αρμόδιους χρήστες μέσω ενός κοινού περιβάλλοντος.


NEWSLETTER