Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016 08:11

8 νέοι γιατροί στα τέλη Ιανουαρίου στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

Στα τέλη Ιανουαρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας 8 μόνιμοι ιατροί, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται και η εγκατάσταση του νέου σύγχρονου στεφανιογράφου.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στον μίνι απολογισμό για τους στόχους που είχε θέσει στα μέσα του Οκτωβρίου για να υλοποιήσει μέχρι τα τέλη αυτού του χρόνου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος. Τέλος της χρονιάς λοιπόν και ο κ. Μπέζος ανέλυσε χθες σε συνέντευξη Τύπου σε ποιο στάδιο βρίσκονται τώρα τα 10 έργα στα οποία αναφέρθηκε πριν δυόμισι μήνες. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία τους, καθώς όπως είπε «η στοχοθεσία που είχε τεθεί στέφθηκε σε πολύ μεγάλο ποσοστό με επιτυχία, μέσα στα χρονοδιαγράμματα και με μικρές αποκλίσεις». 

Αναλυτικά τα έργα στα οποία αναφέρθηκε είναι τα εξής: 

1. Ολοκληρώθηκε η αναδιαρρύθμιση και παραδόθηκε το ισόγειο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ενώ απομένει η επίπλωσή του ως νέος στόχος για το επόμενο έτος. 

2. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς ενός σύγχρονου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τα Ιδρύματα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και Σταύρου Νιάρχου. Μετά και την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Μεσσηνίας, ο στεφανιογράφος αναμένεται να παραδοθεί από την ανάδοχο εταιρεία σε 60 - 70 ημερολογιακές ημέρες.

3. Παραδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες το πρώτο τμήμα του φωτοβολταϊκού σταθμού στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η εγκατάσταση του υπόλοιπου, μεγαλύτερου, τμήματος αναμένεται από το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), μέσα στο επόμενο έτος. Με την ολοκλήρωση του έργου το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα εξοικονομεί 200.000 ευρώ το χρόνο για ηλεκτρικό ρεύμα.

4. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και υπάρχει ώριμη πρόταση για την αλλαγή του φωτισμού στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας. Η πρόταση θα κατατεθεί για χρηματοδότηση αφού βγει η αντίστοιχη πρόσκληση από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Με το έργο αυτό το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα επιτύχει εξοικονόμηση 180.000 ευρώ ετησίως.

5. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας κατάφερε να εκδοθεί η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την προσθήκη ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθεί και η διαδικασία για την έκδοση οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομία Καλαμάτας, και μέσα στο νέο χρόνο να εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση κατασκευής του. 

6. Ο νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, με χρήματα από το κληροδότημα Αριδά εντάχθηκε στο σχετικό Πρόγραμμα Προμηθειών Υγείας 2015, ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και μέσα στο Γενάρη δημοσιεύεται ο διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

7. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα δημοσιεύσει τη διακήρυξη για τον διαγωνισμό της προμήθειας εξοπλισμού, για την αυτοδιαχείριση των μολυσματικών του αποβλήτων. Με το έργο αυτό το Νοσοκομείο θα επιτύχει ετήσια εξοικονόμηση 120.000 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά επιχειρείται αυτή η μέθοδος σε δημόσιο νοσοκομείο.

8. Παραδόθηκαν και λειτουργούν τα Περιφερειακά Ιατρεία Πεταλιδίου, Μεθώνης και Βλαχόπουλου. 

9. Εχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης 8 μόνιμων ιατρών (5 για την Καλαμάτα και 3 για την Κυπαρισσία), έχουν υπογραφεί οι διορισμοί τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και οδεύουν για τα σχετικά ΦΕΚ. Ο κ. Μπέζος εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οι 8 μόνιμοι ιατροί θα έχουν αναλάβει υπηρεσία. 

10. Ο στόχος για τις προσλήψεις 20 νοσηλευτριών, 7 τραυματιοφορέων, 7 ραδιολογίας-ακτινολογίας και 2 ιατρικών εργαστηρίων μπορεί να μην έγινε ακόμα, αλλά από τους κυλιόμενους πίνακες της προκήρυξης 5κ/2016 έχουν βγει τα οριστικά αποτελέσματα για το νοσηλευτικό προσωπικό και από 1η Φλεβάρη 32 άτομα θα αναλάβουν εργασία μέσα από το Ειδικό Πρόγραμμα για την Υγεία των 4.000 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

 

Ν.Κ.