Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 09:24

Ξέμεινε από σύκα η ΣΥΚΙΚΗ

Γράφτηκε από τον
Ξέμεινε από σύκα η ΣΥΚΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σύκα και η Συκική δεν μπορεί να καλύψει τις αγορές.

Η παραγωγή παραμένει σε χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια και είναι επιτακτική η ανάγκη να αυξηθεί μέσα από πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των συκεώνων.

Αυτό τόνισε στην "Ε" ο πρόεδρος της οργάνωσης Παναγιώτης Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας την ανάγκη να υλοποιηθεί μετά από αρκετά χρόνια ένα τέτοιο πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό η διοίκηση της Συκικής αναμένεται να συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη.

«Ενα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των σύκων είναι αναγκαίο για να αναπτυχθεί η καλλιέργεια, για να έχει μέλλον το σύκο και να μπούμε πιο δυναμικά στις αγορές», παρατήρησε ο κ. Παπαγεωργίου. Κι εξήγησε ότι «δεν αντέχει κανένας παραγωγός να ανανεώσει μόνος του τις συκιές».

Οσον αφορά τη φετινή παραγωγή εκτιμά πως θα είναι μια καλή χρονιά, καθώς μέχρι τώρα έχει βοηθήσει ο καιρός. Οχι, όμως, τόσο σπουδαία όσο διαγραφόταν η περσινή, που τελικά έμεινε μακριά από τις προσδοκίες, λόγω των μεγάλων ζημιών από τις βροχές.

Αύριο, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον πρόεδρο, αναμένεται να ανοίξουν και τα δύο τελευταία απεντομωτήρια, στην Οιχαλία και το Γύθειο.

Γ.Σ.


NEWSLETTER