Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 08:41

Μεσσηνιακό λάδι στα 4 ευρώ χωρίς μεσάζοντες στην Κατερίνη 

Γράφτηκε από την
Μεσσηνιακό λάδι στα 4 ευρώ χωρίς μεσάζοντες στην Κατερίνη 

Περίπου 14 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία πουλήθηκαν χωρίς μεσάζοντες προς 4 ευρώ ευρώ το λίτρο σε 596 οικογένειες της Κατερίνης.

Εμπνευστής της αγοραπωλησίας που έγινε το περασμένο Σάββατο στο χώρο της εμποροπανήγυρης στην Κατερίνη, ήταν η ομάδα "Ο Τόπος μου". 

Σύμφωνα με το news247.gr, “τα μέλη της ομάδας αφού πέρασαν από εξαντλητικό «κόσκινο» έναν παραγωγό από τη Μεσσηνία και εξασφάλισαν πως το προϊόν του διαθέτει όλα τα ποιοτικά εχέγγυα, πέτυχαν να κλείσουν τη συμφωνία στα 4 ευρώ το λίτρο.

Η 63η δράση τους τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, διενεργήθηκε από τις 8.30 έως τις 10.30 το πρωί και ήταν άρτια οργανωμένη. Ολοι οι εθελοντές, φορώντας κίτρινα φωσφοριζέ γιλέκα, με το λογότυπο της ομάδας στην πλάτη και το στήθος, υποδέχονταν τον κόσμο και βοηθούσαν στην εξυπηρέτησή του”.

Σύμφωνα εξάλλου με τα στατιστικά στοιχεία που κρατά η εθελοντική ομάδα, στα 4,5 χρόνια δράσης της, περίπου 8.500 οικογένειες της περιοχής, έχουν ψωνίσει έστω και μια φορά από διανομές τροφίμων, περί τις 2.000 οικογένειες το έχουν κάνει πάνω από 20 φορές, ενώ συνολικά έχουν διατεθεί 23 προϊόντα.

«Υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο οι οικογένειες που μετείχαν, είχαν περίπου 250-300 ευρώ οικονομικό όφελος, σε σύγκριση με το εάν έκαναν τις ίδιες αγορές από τα σούπερ μάρκετ. Αυτά τα χρήματα έχουν μείνει στην τοπική κοινωνία. Και ενδιαφέρουν τους καταστηματάρχες, τα φροντιστήρια, τους γεωπόνους κι όλους τους επαγγελματίες, γιατί περίσσεψαν από τα πορτοφόλια των καταναλωτών και θα πάνε να ψωνίσουν κάτι άλλο. Αυτά τα χρήματα αναμοχλεύονται στην τοπική οικονομία. Για να μη μιλήσουμε για το πλεονέκτημα του παραγωγού, ο οποίος θα πάρει σήμερα 50.000 ευρώ στο χέρι. Ρευστό. Ποιος πουλάει σήμερα 12 τόνους και παίρνει 50.000 ευρώ στο χέρι, ενώ και το Δσημόσιο ωφελείται διότι όλα γίνονται με αποδείξεις;», διερωτήθηκε ρητορικά ο κ. Τσολακίδης.


NEWSLETTER