Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 08:34

Τρακτέρ τη Δευτέρα στον σταθμό της Μεσσήνης 

Γράφτηκε από την

 

Ανοιχτή σύσκεψη αγροτών συγκαλεί απόψε στις 7 στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος, προκειμένου -όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του- να συζητηθούν οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζει ο αγροτικός κόσμος τις επόμενες ημέρες.

Ηδη, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Μεσσήνης, προετοιμάζεται τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί, συγκέντρωση αγροτών, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Στη σχετική ανακοίνωση, αφού επικρίνεται η κυβέρνηση η οποία -όπως σημειώνεται- «συνεχίζει τα εξοντωτικά μέτρα που μας ξεκληρίζουν», τονίζονται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Εχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν για μας, για το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, "αιτία πολέμου" και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να τους αναγκάσουμε να τα πάρουν πίσω. Είναι καθαρό ότι ο αγώνας μας αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας. (…) Ξέρουμε καλά ότι ακόμα κι αν κερδίσουμε αυτά που ζητάμε, δεν εξασφαλίζουμε τη σωτηρία μας από το ξεκλήρισμα. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και τους αντιπάλους μας. Αντίπαλοί μας είναι: Τα καρτέλ και τα μονοπώλια που εκμεταλλεύονται τον μόχθο μας. Το κράτος που με την άμεση και έμμεση φορολογία και τα άλλα χαράτσια "τρυγάει" το ισχνό εισόδημά μας. Οι τράπεζες που με τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια διογκώνουν τα χρέη μας κι όταν δεν μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια. Οι πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που μας ξεκληρίζουν. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα που θέλουν να μας διώξουν από την παραγωγή, να πάρουν για "ένα κομμάτι ψωμί" τη γη μας και τα ζώα μας».