Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 09:01

Ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών: 29.500 τόνοι λάδι στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από τον
Ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών: 29.500 τόνοι λάδι στην Τριφυλία 

Ρεκόρ παραγωγής όλων των εποχών, πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας, σημείωσε η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου στην περιοχή της Τριφυλίας, φτάνοντας τους 29,5 χιλιάδες τόνους και ξεπερνώντας όλες τις εκτιμήσεις.

Η σημαντική αύξηση της παραγωγής οφείλεται στην αυξημένη καρπόδεση αλλά και στις υψηλές αποδόσεις που είχε ο καρπός σε λάδι.

Η αύξηση της παραγωγής, όπως μας επισήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, είναι περίπου στο 35% του μέσου όρου πενταετίας που έχουμε στην περιοχή και είναι στους 22.000 τόνους. Οπως είπε, αυτό οφείλεται στις καλλιεργητικές φροντίδες των παραγωγών αλλά και στις υψηλές αποδόσεις που είχαμε - αν αναλογιστεί κανείς ότι ορισμένες σημαντικές περιοχές όπως οι Γαργαλιάνοι φέτος δεν είχαν τη μεγαλύτερη παραγωγή τους.

Το σύνολο της παραγωγής στην Τριφυλία ξεπέρασε κάθε εκτίμηση και αντιστοιχεί στο 11% της συνολικής παραγωγής στη χώρα μας, υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος - για να συμπληρώσει πως για φέτος είναι χαρακτηριστικό πως τον μήνα Φεβρουάριο η συγκομιδή έφτασε τους 4.000 τόνους, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ, ενώ αν και είμαστε στο Φεβρουάριο βλέπουμε ακόμη κάποιες μικρές ποσότητες να μαζεύονται αυτή την περίοδο.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER