Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 08:34

Ανεβαίνουν Αθήνα σήμερα οι αγρότες της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Για την Αθήνα ξεκινούν σήμερα το πρωί αγρότες από ολόκληρη τη Μεσσηνία, προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών που θα γίνει στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλιστα, η συμμετοχή από την ευρύτερη περιοχή θα είναι δυναμική, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες το μπλόκο του Ασπροχώματος άδειασε, καθώς βρισκόταν στο σημείο μόνο ένα τρακτέρ. Αντίθετα το μπλόκο στον κόμβο του Καλού Νερού παρέμεινε κλειστό, όπως είχε ανακοινωθεί από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των μελών της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο Καλό Νερό, περισσότερα από 200 άτομα θα μεταβούν στην Αθήνα, είτε με λεωφορεία είτε με δικά τους οχήματα, ενώ θα συναντηθούν στον Ισθμό με συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα της Πελοποννήσου για να πάνε όλοι μαζί στην πρωτεύουσα.

Οπως έχει αποφασιστεί δεν θα γίνει μετακίνηση με τρακτέρ, ωστόσο αυτά θα παραμείνουν στον κόμβο του Καλού Νερού μαζί με μία ομάδα περιφρούρησης. Τόσο σήμερα όσο και αύριο δεν θα υπάρχει αποκλεισμός του δρόμου καθώς το μεγάλο βάρος του αγώνα πλέον μεταφέρεται στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσουν τις περαιτέρω κινητοποιήσεις και δράσεις τους.

Ο Νίκος Σινάνης μέλος της συντονιστικής επιτροπής επισήμανε χαρακτηριστικά: «Το μπλόκο στο Καλό Νερό θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις βάσει της συνδιάσκεψης των 95% των μπλόκων που έγινε στη Νίκαια. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι και με το πλαίσιο και το συντονισμό. Ξεκινάμε στις 5.30 το πρωί από την Τριφυλία με σκοπό την παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Κόρινθο, με προορισμό το Σύνταγμα και καλούμε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν. Θεωρούμε ότι η μετάβασή μας στην Αθήνα είναι η καθοριστική μορφή του αγώνα μας. Από εκεί και πέρα δεν τελειώνει τίποτα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας ακάθεκτοι και ενωμένοι. Από εδώ θα φύγουμε με λεωφορεία και αγροτικά αυτοκίνητα, είναι αδύνατο να πάμε με τρακτέρ. Μέχρι αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε ότι θα είμαστε πάνω από 200 άτομα. Μπορεί να έχουμε κουραστεί λίγο, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, θα υπάρχει συνέχεια των κινητοποιήσεων, μπορεί να υπάρχουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Το μπλόκο παραμένει, τα τρακτέρ θα είναι στην άκρη του δρόμου και θα υπάρχει ομάδα περιφρούρησης, το διήμερο αυτό όμως δεν θα κλείσει εδώ ο δρόμος».

Στα υπόλοιπα μπλόκα της Πελοποννήσου κλειστά από τις 7 έως και τις 10 το βράδυ παρέμειναν τα διόδια της Νεστάνης, ενώ σταθερά κλειστά ήταν και χθες τα διόδια στο Καλαμάκι στον Ισθμό. Στη δεύτερη περίπτωση πάντως για λίγη ώρα έκλεισε και η παλιά εθνική, με αποτέλεσμα οδηγοί να ταλαιπωρηθούν κατευθυνόμενοι στον προορισμό τους μέσω μικρότερων οδών.

 Κ.Μπ.

* Η φωτογραφία είναι από μεταφορά τρακτέρ από τη Σπάρτη στην Αθήνα