Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 13:14

Ψηφιακή υπογραφή στα μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Την δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής δίνει στα μέλη του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση ψηφιακής υπογραφής είναι ο νέος σύμμαχος στην καθημερινότητα, που έχουν πλέον οι επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κάνοντας χρήση της δυνατότητας να αποκτήσουν απομακρυσμένη ψηφιακή υπογραφή.

"Ενα «εργαλείο» που μειώνει στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προσφέρει έναν εύχρηστο, γρήγορο και απόλυτα ασφαλές τρόπο διαχείρισης των συναλλαγών τους, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα στην καθημερινότητά τους". 

Τα βασικά οφέλη από τη χρήση της Απομακρυσμένης Ψηφιακής Υπογραφής είναι τα εξής:

"Η ψηφιακή υπογραφή έχει νομική ισχύ ισοδύναμη με την ιδιόχειρη υπογραφή. Μείωση κόστους και εξοικονόμηση χρόνου. Ευκολία χρήσης. Δυνατότητα χρήσης από οποιαδήποτε συσκευή (προσωπικό υπολογιστή, smartphone, tablet)".

Η έκδοση της Ψηφιακής Υπογραφής γίνεται με απλά βήματα:

"Υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά στο τοπικό Επιμελητήριο. Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στην Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ΕΡΜΗΣ. Ελεγχος της εταιρείας/αίτησης που εκπροσωπεί ο αιτών από το τοπικό Επιμελητήριο. Πληρωμή του κόστους απόκτησης της υπηρεσίας Ψηφιακής Υπογραφής. Προσέλευση στο Επιμελητήριο για την φυσική ταυτοποίηση και την έγκριση της αίτησης. Εκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού από τον υπολογιστή της Ψηφιακής Γωνιάς του Επιμελητηρίου".

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, αρμόδιος Γιάννης Καποδίστριας, τηλ. 27210 62223 και 62200.