Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 18:01

Συνεργασία του ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ με σουηδικό ξενοδοχειακό όμιλο

Γράφτηκε από την

Υψηλόβαθμα στελέχη της ξενοδοχειακής αλυσίδας «Langley Hotels & Resorts» επισκέφτηκαν στις 11 και 12 Οκτωβρίου το ΙΕΚ «Ορίζων» στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο έναρξης μιας σημαντικής συνεργασίας για τους αποφοίτους της Σχολής Μαγειρικής Τέχνης.

Συγκεκριμένα, ο executive chef του ομίλου, Fredrik Lind, και η Human Resources manager της εταιρείας, Johanna Hallin, ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ, όπου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με αποφοίτους της που επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες σε ξενοδοχεία που διαθέτει η εταιρεία στο εξωτερικό - Γαλλία, Αυστρία, Καραϊβική κ.α. Από το στάδιο των συνεντεύξεων πέρασαν μάλιστα και δευτεροετείς σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης, οι οποίοι επιθυμούν να εργαστούν σε ξενοδοχεία της εταιρείας κατά την επόμενη χειμερινή σεζόν 2017-2018.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο καταξιωμένος σεφ μαγείρεψε δύο πρωτότυπες συνταγές αποκλειστικά για τους σπουδαστές του ΙΕΚ «Ορίζων», παντρεύοντας μεσσηνιακά προϊόντα και προϊόντα του τόπου του, της Σουηδίας.

Τα δύο στελέχη της γνωστής εταιρείας εξέφρασαν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής, αλλά και για το επίπεδο τεχνογνωσίας και ετοιμότητας που κατέχουν οι σπουδαστές, προκειμένου να μπορούν να σταθούν σε απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον.

Ιδιαίτερα υπερήφανη για τη συνεργασία αυτή δηλώνει η διοίκηση του ΙΕΚ, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Τομέα Μαγειρικής Πάρης Κωστόπουλος, «οι κόποι όλων μας ανταμείβονται, και η χαρά για την πρόοδο των μαθητών μας είναι πολύ μεγάλη».