Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016 20:40

Έρχεται το πρώτο Container Cafe στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Μια νέα, πρωτοποριακή πρόταση για καφέ έρχεται στην Καλαμάτα. Ο λόγος για το πρώτο Container Cafe, η μελέτη για την κατασκευή του οποίου έχει ήδη ολοκληρωθεί και άμεσα ξεκινά η κατασκευή του σε οικόπεδο της Νέας Εισόδου. Στόχος είναι να λειτουργήσει περί τα τέλη του καλοκαιριού.

Πρωτοπόρα κατασκευή, η οποία συναντάνται στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, σε ελάχιστες όμως μέχρι στιγμής περιπτώσεις. 

Το εγχείρημα ανήκει στην εταιρεία «Inbox IKE», ενώ την ομάδα μελέτης – επίβλεψης, η οποία εξειδικεύεται σε μεταλλικές κατασκευές, αποτελούν: ο αρχιτέκνων μηχανικός Παναγιώτης Σάμιτας, η πολιτικός μηχανικός Ελίνα Δημητρακοπούλου με την ευθύνη της στατικής μελέτης και ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Γιώργος Γιαννακόπουλος, με την ευθύνη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σάμιτα, πρόκειται για μεταλλική ιδιαίτερη κατασκευή , η οποία προτάθηκε στον επενδυτή και προχωρά, με σημαντικό κέρδος στον χρόνο κατασκευής, στο τελικό κόστος και φυσικά στην προσέλκυση πελατών, καθώς πρόκειται πραγματικά για κάτι εντυπωσιακό και απόλυτα λειτουργικό για κάθε πελάτη, φυσικά και για διερχόμενους, ενώ θα υπάρχουν και υποδομές για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Να σημειωθεί πως το τμήμα με τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι υπερηψωμένο συγκριτικά με  την υπόλοιπη εγκατάσταση και τον χώρο στάθμευσης, ενώ και οι χώροι υγιεινής θα είναι μέσα σε κοντέινερ.

Η έναρξη των εργασιών αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, σε οικόπεδο που βρίσκεται στο ρεύμα εξόδου από την Καλαμάτα, μεταξύ του ποταμού Νέδοντα και του κτηρίου της Αστυνομίας.